Îngrijire specială pentru buze şi ten

1 67458 original jpg jpeg

Temperaturile scăzute, aerul rece şi uscat şi vântul favorizează înroşirea, uscarea şi chiar crăparea pielii. Cele mai expuse părţi ale corpului sunt faţa şi buzele, motiv pentru care au nevoie de un tratament aparte. Iata ce ingrijire specială pentru buze şi ten sa folosesti.

Foloseşte produse blânde pentru piele

Alege un produs delicat pentru îndepărtarea machiajului şi a impurităţilor de pe faţă,care să nu conţină alcool şi sulfaţi (ingrediente care înlătură lipidele din ţesuturi,afectând bariera protectoare a acestora). În cazul în care nu ai acnee sau alte probleme ale pielii,o soluţie la-ndemână este uleiul de cocos. Pe lângă faptul că elimină impurităţile de pe ten,acesta hidratează faţa. Pune două-trei picături de ulei de nucă de cocos pe degete şi întinde lichidul pe faţă. Lasă-l să acţioneze 5 minute,după care îndepărtează produsul prin mişcări delicate,cu un prosop îmbibat în apă caldă. Altfel,există riscul ca pielea să se irite. Uleiul de nucă de cocos se găseşte la plafar,iar pentru 125 ml trebuie să scoţi din buzunar aproximativ 13 lei.

Nu uita de hidratare!

Cremele de faţă cu baza grasă şi bogate în substanţe nutritive sunt cele mai indicate în sezonul rece,întrucât ele refac bariera de protecţie a pielii. Poţi folosi cu încredere produse pe bază de uleiuri. Deşi se crede că acestea provoacă acnee,medicii dermatologi spun că loţiunile de faţă care au în componenţa lor ulei de jojoba,de migdale dulci,de ciuboţica-cucului sau de argan hidratează mai bine decât o fac cele pe bază de apă (care conţin o cantitate mică de uleiuri). Optează pentru produse care nu au parfum şi nici coloranţi,întrucât ele pot provoca mâncărime şi pot favoriza apariţia petelor pe faţă.

Apelează la măşti naturale pentru buze şi ten

Recomandarea specialiştilor este de a nu exfolia pielea în sezonul rece,întrucât în această perioadă ea este mai sensibilă şi astfel de tratamente o pot usca excesiv. În schimb,de ajutor sunt măştile obţinute din ingrediente naturale,care tratează pielea agresată de vremea rece. Aplică o lingură de iaurt sau de chefir pe faţă,evitând zona din jurul ochilor. Relaxează-te 10-15 minute,după care clăteşte cu apă rece.

O altă soluţie eficientă este masca cu fulgi de ovăz. Amestecă în proporţii egale fulgi de ovăz,gălbenuş şi miere. Omogenizează ingredientele şi aplică pasta obţinută pe faţă. După aproximativ 20 de minute,îndepărtează amestecul cu apă călduţă şi tamponează cu un prosop curat.

Îngrijire specială pentru buze-Elimină celulele moarte 

Capriciile vremii îşi pun amprenta şi asupra buzelor. Ele au mai puţine glande sebacee decât alte părţi ale corpului,astfel încât se usucă şi se crapă foarte repede,din cauza deshidratării,a vântului şi a aerului uscat. Înainte de a aplica balsam sau ruj pe buze,este important să elimini celulele moarte. Recomandat este să foloseşti un produs delicat,nu abraziv,pe care îl poţi prepara acasă. Pune într-un vas o lingură de miere,una de bicarbonat de sodiu şi jumătate de lingură de ulei de măsline. Amestecă şi aplică preparatul pe buze cu o periuţă de dinţi,prin mişcări circulare. Clăteşte cu apă călduţă.

Utilizează balsam de buze

După ce ai exfoliat buzele,foloseşte un produs care să conţină vitamina E şi ceară de albine. Seara,înainte de culcare,întinde pe buze o soluţie naturală,obţinută din doar două ingrediente. Într-un bol amestecă puţin unt de shea şi o picătură de ulei de nucă de cocos. Topeşte preparatul pe baie de aburi,lasă-l să se răcească puţin,şi aplică-l pe buze.

Idei Click! pentru femei

Nu-ţi umezi buzele! Acest obicei duce la uscare lor,odată ce saliva se evaporă.

Stai departe de produsele care cu arome,acid salicilic şi mentol,întrucât usucă foarte tare buzele.

Bea cel puţin 2 litri de apă pe zi,pentru ca pielea şi buzele să fie hidratate.

Dacă ai buzele foarte crăpate,fă o pastă din ulei de măsline virgin şi ceară de albine şi aplic-o pe gură. Acelaşi rezultat obţii şi dacă laşi felii de castravete pe buze câteva minute.



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg