Măşti împotriva căderii părului
Un şampon nepotrivit, stresul, dieta bogată în grăsimi nesănătoase, carenţele de vitamine toate pot fi cauze ale căderii părului. Însă nu te îngrijora, pentru că poţi remedia problema simplu şi ieftin, cu măşti naturale, făcute în casă.
S-a dovedit ştiinţific că toamna este anotimpul când tot mai mulţi se plâng că le cade părul. Este normal,o să zici,pentru că podoaba capilară se reduce zilnic cu zeci de fire de păr.
Cercetătorii în domeniu au descoperit,însă,că oamenii nu-şi fac probleme degeaba. În plus faţă de stres şi dieta nesănătoasă,pot fi de vină pentru căderea părului medicamentele,tulburările de tiroidă şi deficienţa de fier. Partea bună este că poţi face în casă măşti care opresc căderea masivă a firelor de păr,întăresc şi regenerează podoaba capilară.
Masca de urzică
Părul tău este fragil şi cade mult la fiecare spălare sau când îl periezi? Ai nevoie de o mască-tratament din tinctură de urzică,brusture,ardei iute şi mesteacăn,pe care le combini cu gălbenuş de ou. Obţii un excelent remediu care stimulează creşterea părului.
Ca să prepari în casă tinctura ai nevoie de 20 g de urzică uscată,20 g de brusture,20 g de ardei iute şi 20 g de mesteacăn,peste care adaugi alcool de 90° şi laşi la macerat timp de zece zile. Când te speli pe cap,fricţionează scalpul energic cu o pastă obţinută din două linguri de tinctură,două gălbenuşuri de ou şi patru linguri cu apă. La final,clăteşti bine părul.
Masca din brusture
Dacă părul a început să cadă îngrijorător de mult,fă masaj capilar cu decoct de brusture şi mesteacăn. Aceste plante opresc căderea părului şi îl regenerează rapid.
Combină trei linguri de rădăcini de plantă (brusture şi mesteacăn) uscată şi mărunţită cu jumătate de litru de apă. Amestecul trebuie să fiarbă timp de 30 de minute. Îl aplici apoi pe păr şi scalp şi masezi cel puţin zece minute de două ori pe zi (dimineaţa şi seara),fără să mai clăteşti.
Mască din usturoişi vitamina E
Nu-ţi va mai cădea părul şi,în acelaşi timp,va fi mai strălucitor,sănătos şi fără vârfuri tocite,dacă foloseşti cu încredere următoarea mască. Omogenizează o linguriţă de usturoi zdrobit,o lingură cu miere şi capsule cu vitamina E – utilizezi câte ai nevoie,în funcţie de lungimea părului.
Din ingrediente obţii o mască hrănitoare cu care îţi masezi scalpul preţde câteva minute,apoi laşi să acţioneze alte 15-20 de minute. Speli apoi părul cu şamponul obişnuit şi îl clăteşti cu apă din abunenţă.
Uleiul de ricin regenerează părul
Ca să-ţi crească părul mai repede,să nu se mai despice firele,iar rădăcinile să se întărească,ai nevoie de o mască din ulei de ricin,gălbenuşde ou şi miere.
Din cele trei componente prepari un tratament accesibil la preţ şi eficient,care hidratează părul,îl hrăneşte de la rădăcină la vârfuri,îi conferă rezistenţă şi previne căderea lui. Amestecă o lingurăde miere,un gălbenuşde ouşi o lingură de ulei de ricin.
După ce aplici masca la rădăcinile firelor de păr,masezi bine. Acoperi apoi părul cu o cască de duş,pe care o ţii pe cap aproximativ două ore. La final,clăteşti bine şi îţi speli părul în mod obişnuit.
Ardeiul iute stimulează rădăcinile
„Tinctura de ardei iute are proprietatea de a stimula creşterea părului. O poţi prepara din 20 g de ardei iute,care se lasă la macerat timp de 7-8 zile în 100 ml de apă. Se fac în fiecare zi fricţiuni la rădăcina părului“,recomandă dermatologul Oana Clătici.
Idei Click! pentru femei
Înainte să-ţi speli părul,masezi scalpul cu un preparat format din tinctură de gălbenele,tinctură de mesteacăn,tinctură de urzică şi puţin ulei de levănţică. Tincturile stimulează circulaţia sangvină,care întreţine rădăcina firului de păr.
Fricţionează pielea capului cu ulei de măsline şi înfăşoară capul cu un prosop înmuiat în apă fiartă şi stors. Repetă operaţiunea zece zile şi pe timpul nopţii rămâi cu părul acoperit.
În weekenduri fără planuri,masează cu oţet de mere zonele cu probleme de cinci-şase ori pe zi,de dimineaţă până seara.
Pont
Poţi întări rădăcina firului de păr,dacă este casant şi se rupe uşor,cu un amestec din ulei de ricin,gaz rafinat şi alcool de 60-70°. Cantităţile trebuie să fie egale. Omogenizezi totul până obţii un lichid lăptos,pe care îl aplici din loc în loc,pe dischete de bumbac,după ce ai spălat părul şi l-ai uscat.