Părul: mici secrete, mari efecte

1 47779 original jpg jpeg

După o vară fierbinte, părul a avut de suferit din cauza soarelui, a clorului din piscine sau a apei de mare. Iată câteva soluţii la îndemână ca să-i redai vigoarea.

Şampon nutritiv pentru păr uscat

Părul uscat trebuie spălat o dată pe săptămână. Ca şampon poţi folosi un amestec din două gălbenuşuri de ou şi o jumătate de litru de apă.

Măştile şi balsamurile hrănitoare sunt şi ele recomandate. Foloseşte înainte de şamponare ulei de măsline pe lungimi şi vârfuri,lasă-l să acţioneze timp de trei sferturi de oră,apoi clăteşte.

Tratament naturist pentru păr gras

Una dintre cauzele îngrăşării părului este spălarea frecventă. Foloseşte un şampon pentru păr gras şi spală-te o dată la trei-patru zile,fără a freca scalpul cu unghiile.

Ca tratament naturist în reglarea excesului de sebum,foloseşte ulei din arbore de ceai (adaugă două-trei picături în apa de clătire). Masajul cu tinctură de brusture este şi el benefic. Acesta are rolul de a întări firul de păr şi de a controla îngrăşarea acestuia.

Soluţie regenerantă pentru păr normal

Deşi părul normal are o structură rezistentă,se recomandă o mască de păr o dată pe săptămână. Foloseşte şampon pentru păr normal şi aplică balsamul doar pe vârfuri.

Pentru un tratament regenerant,bate cu mixerul două ouă cu patru linguri de lapte şi întinde compoziţia pe păr. Las-o să acţioneze timp de cinci minute,apoi clăteşte cu apă călduţă.

Balsam hidratant pentru păr ondulat

Pentru definirea buclelor,foloseşte un şampon special şi un balsam hidratant pentru păr creţ. Prepară-ţi o mască din 50 g de drojdie de bere,cinci linguri de ulei de măsline,trei linguri de miere încălzită şi o jumătate de ceaşcă de zeamă de urzici.

Amestecă totul bine şi aplică soluţia pe păr,masând scalpul timp de cinci minute. Acoperă părul cu un prosop şi stai aşa timp de o oră,după care clăteşte părul cu apă din abundenţă şi cu şampon.



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg