Şi tu poţi avea dinţi mai albi!
Dacă albul sidefiu al dinţilor tăi a început să aibă de suferit de pe urma petelor cauzate de alimentele pe care le consumi, poate că ar trebui să faci ceva! Iată câteva sfaturi şi sugestii de „remedii” pentru acasă. Zâmbetul tău merită un alb desăvârşit!
Există câteva remedii mai de modă veche,pe care le poţi încerca,însă în farmacii găseşti suficiente variante convenabile la preţ. În plus,acestea conţin numai substanţe de înălbire uşoare,ce nu-ţi vor afecta smalţul. Pentru petele mai persistente,vei avea nevoie de ajutorul unui medic stomatolog.
Un kit de albire a dinţilor conţine peroxid de carbamidă,un înălbitor care poate elimina atât petele de suprafaţă,cât şi pe cele mai încăpăţânate,fără a schimba culoarea naturală a dintelui. Dacă te confrunţi cu anumite pete din cauza cafelei tale zilnice,un kit de albire te poate ajuta.
Există şi varianta benzilor de albire. Sunt foarte subţiri,practic invizibile şi sunt acoperite cu un gel pe bază de peroxid de albire. Poartă-le câteva minute zilnic,timp de o săptămână sau chiar şi mai mult.
Dacă faci parte din categoria celor care folosesc întotdeauna remedii naturiste sau mai puţin chimice,poţi încerca acasă bicarbonatul de sodiu,pus direct pe o periuţă de dinţi. Periază uşor dinţii. De asemenea,unele alimente,cum ar fi ţelina,merele,perele şi morcovii pot declanşa o avalanşă de salivă,numai bună în eliminarea resturilor alimentare.
Pe măsură ce îmbătrânim,stratul exterior al smalţului se cam uzează. Stratul de bază,numit dentină,este de culoare galbenă. De aceea este important să încerci să eviţi pătarea dinţilor,mai ales după o albire. Dacă ai grijă ce alimente şi ce băuturi consumi,rezultatele de albire pot dura şi până la un an.