Stil de viaţă anticancer
De ce unii se îmbolnăvesc de cancer, iar alţii, nu? Medicina modernă are răspunsul: maladia care ucide miliarde de oameni poate fi combătută printr-un stil de viaţă sănătos!
Celulele canceroase sunt prezente în organismul uman,dar boala nu se declanşează decât în anumite condiţii. Organismul are capacitatea de a se apăra împotriva acestor celule,trebuie doar să-l ajutăm să o facă.Secolul XX este «cancerigen»
Nu întâmplător,SUA,Japonia şi Franţa,cele mai mari consumatoare de pesticide,au şi cel mai ridicat număr de bolnavi de cancer.
Stilul modern de viaţă a adus cu sine mii de produse toxice,o agricultură şi o zootehnie pline de substanţe cancerigene,o alimentaţie bogată în grăsimi,zahăr şi în carne. Şi nu în ultimul rând,sedentarismul.
Toate acestea creează un mediu ideal dezvoltării celulelor canceroase. Ţesutul adipos este principalul lor mediu de proliferare. Excesul de estrogeni şi de testosteron şi zahărul le stimulează înmulţirea.
Sportul însă diminuează celula canceroasă,de aceea activitatea fizică este obligatorie,pentru că mecanismele de apărare a corpului sunt stimulate direct de activitatea fizică. Nu este vorba despre sport de performanţă,ci de mişcare zilnică în aer liber.
Alimente anticancer
Există o serie de alimente care efectiv „hrănesc” celula canceroasă:zahărul rafinat (alb),făina albă,acizii graşi hidrogenaţi (mai ales acizii Omega 6,care au efect inflamator).
Reducerea lor în favoarea consumului alimentelor anticancer nu necesită un efort prea mare. Aşadar,măreşte consumul de legume,de fructe,de ierburi aromate şi de anumite condimente cu proprietăţi antioxidante. Fructele şi legumele negre,uleiul de in şi varza distrug vasele sangvine care alimentează tumorile.
Învaţă să respiri corect
Experimentele de respiraţie şi de relaxare cu bolnavii de cancer au arătat că după doar două luni de exerciţii,pacienţii dorm mai bine,se simt mai bine şi sunt mai puţin stresaţi.
Iată un exerciţiu de respiraţie care te ajută să previi boala:aşezată pe un scaun,cu spatele drept,respiră adânc şi lent de două ori. Inspiră apoi adânc,reţine aerul câteva secunde,apoi expiră lung. Repetă exerciţiul de câteva ori,mărind treptat pauza dintre inspiraţie şi expiraţie. Bineînţeles că exerciţiul se va face într-o încăpere aerisită,cu ferestrele deschise,sau în aer liber.
S-a dovedit statistic că persoanele cu traume afective şi cele deprimate,cu o viaţă emoţională inhibată,riscă să dezvolte cancer. Oamenii trebuie să fie învăţaţi să gestioneze o situaţie de criză precum divorţul,pierderea locului de muncă,a unei persoane dragi,pensionarea sau orice altă traumă psihică. Nu stresul în sine ucide,ci modul în care răspundem stresului şi sentimentelor de neputinţă şi de dezechilibru interior.
Respectă tratamentul
Disperarea împinge la acte disperate. Nu te lăsa doborât de diagnostic şi nu recurge la tratamente miraculoase,pentru că nu există. Când cancerul s-a declanşat,urmează tratamentul clasic:operaţie,chimioterapie şi toate celelalte proceduri. Schimbă-ţi stilul de viaţă,fă mişcare,hrăneşte-te sănătos,ajută corpul să se vindece. Şi ai grijă şi de suflet.
-Evită fumatul activ sau pasiv.
-Păstrează-ţi o greutate corporală normală.
-Fă regulat activităţi fizice.
-Consumă cu moderaţie alimente grase şi alcool.
-Mănâncă multe fructe şi legume crude.
-Nu abuza de anticoncepţionale.
-Evită tratamentele hormonale la menopauză.
-Consumă alimente bogate în fibre.
-Consumă alimente bogate în Omega 3 (peşte).
-Bea minimum 2 litri de apă zilnic.
-Fă-ţi periodic teste de depistare a cancerului.