Tunsori potrivite în funcţie de vârste
O tunsoare potrivită cu vârsta are un efect uimitor: nu numai că îţi dă un aer elegant, dar te îţi şi „şterge“ câţiva ani de pe chip. Află care sunt cele mai potrivite stiluri de aranjare a părului la 20, 30, 40 şi 50 de ani.
Dacă la 20 de ani mizezi pe cartea originalităţii,la peste 40 de ani optezi mai degrabă pe coafuri care-ţi dau un aer natural,dar nu lipsit de rafinament.
Fiecărei vârste i se potriveşte,cu precădere,un anumit stil – alege în cunoştinţă de cauză!
La 20 de ani:stil... cu de toate
Este vârsta la care îţi poţi permite toate fanteziile:tunsori asimetrice,retro,cu breton,cu şuviţe intens colorate... Totul e posibil,e o chestiune de gust,de stil,de curiozitate.
La 30 de ani:coafuri „mai cuminţi“
Eşti o femeie matură,sigură pe tine – iar modul în care-ţi aranjezi părul trebuie să reflecte asta. Lasă la o parte experimentele şi adoptă o linie clasică,mai elegantă.
Forma coafurii,modul în care se aranjează meşele în jurul feţei e foarte important. Dacă vrei să-ţi scurtezi părul,ţine cont de următoarele recomandări:
- Faţa alungită:adoptă o tunsoare mai „plată“ în creştet şi care se desfăşoară mai amplu pe părţi,pentru a remodela forma chipului. O tunsoare stil bob te-ar prinde bine.
- Faţa pătrată:adoptă stilul aşa-numit „destructurat“,care dă un aer dinamic,uşor rebel,podoabei capilare,contrastând cu liniile mai severe ale chipului tău. Secretul e să laşi un pic de volum în creştet şi în părţile laterale,ca să poţi „ciufuli“ părul folosind ceară pentru styling.
- Faţa rotundă:fie optezi pentru o tunsoare care urmează conturul chipului,fie încerci una cu volum în creştet,care-ţi alungeşte un pic trăsăturile şi-ţi pune în valoare ochii.
În ceea ce priveşte culoarea,alege una mai sobră,eventual cu şuviţe în nuanţe apropiate.
La 40 de ani:efect dinamic
Coafura trebuie să fie suplă,nesofisticată,ca să-ţi îmblâzească trăsăturile. Părul poate să depăşească linia umerilor,dar cu siguranţă îţi va sta bine şi cu tunsori mai scurte,cu volum la partea superioară şi cu ceafa lucrată „în lungime”.
Stilul recomandat este aşa numitul „coafat-decoafat“,cu meşele tăiate la niveluri diferite (în scări) şi apoi stilizate cu degetele,pentru un efect dinamic şi natural. Renunţă la breton în favoarea unor meşe „în mişcare”,mai scurte în dreptul feţei,care ascund micile imperfecţiuni ale tenului.
Inevitabilele fire albe pot fi mascate cu o culoare uşor de întreţinut – castaniul,spre exemplu.
La 50 de ani:naturală şi rafinată
Părul trebuie scurtat obligatoriu şi deschis cu câteva tonuri,pentru a mai „îmblânzi“ trăsăturile. Coafura trebuie să aibă rafinament,fără să-ţi dea totuşi un aer de „cucoană”. Evită tunsoarea foarte scurtă,care accentuează ridurile,dar şi părul lung prins la spate,care dă un aer bătrânicios.
Dacă nu vrei să-ţi mai colorezi părul,alege obligatoriu o tunsoare mai scurtă şi mai elaborată.