Ulei de ricin beneficii pentru frumuseţe. 9 feluri în care te ajută

1 71421 original jpg jpeg

Ne întoarcem la natură şi găsim adevărate comori pe care din fericire ni le putem permite. 

Conţinând multe minerale şi acizi graşi, uleiul de ricin este asociat cu frumuseţea,încă de pe vremea Egiptului Antic fiind folosit mai ales pentru îngrijirea părului,pielii şi pentru masaj (diluat cu un alt ulei vegetal). Probabil că frumosul păr al Cleopatrei ştia şi el secretele acestui lichid miraculos.

Citeşte şi:

Uimitoarele beneficii ale uleiului de grepfrut

Uleiul de cocos,ideal în rutina ta de îngrijire

Ulei de ricin beneficii pentru frumuseţe - pielea

Uleiul de ricin este bine tolerat de toate tipurile depiele şi de aceea îl putem folosi fără teamă drept remediu natural pentru variate probleme.  

  • Ulei de ricin beneficii pentru frumuseţe - Petele pigmentare

Se masează zilnic zona cu petecauzate în special de afecţiuni hepatice,timp de 15 minute,până la obţinerea coloraţiei normale. Acest tratament este eficient,în cele mai multe cazuri,în câteva săptămâni.

  • Negii

Uleiul de ricin poate vindeca negii prin masarea zonei cu ulei de ricin. Tratamentul se face de două ori pe zi,câte un sfert de oră.

  • Ulei de ricin beneficii pentru frumuseţe - Pielea bătătorită

Pielea întărită de pe coatese poate unge cu ulei de ricin. Se aplică apoi,pe pielea bine înmuiată,o bucată de material din bumbac şi se ţine cel puţin o oră. Tratamentul se repetă în fiecare seară până când pielea îşi redobândeşte catifelarea.

În cazul bătăturilor,cât şi a pielii aspre de pe călcâie şi talpă,este bine să se ungă zonele afectate cu ulei de ricin. Apoi punem o pereche de şosete de bumbac,pe care le ţinem cel puţin 2-3 ore. Se repetă tratamentul în fiecare seară până la obţinerea efectului dorit.

  • Ulei de ricin beneficii pentru frumuseţe -  Punctele negre

Uleiul de ricin se mai foloseşte împreună cu uleiul de jojoba pentru a curăţa porii şi a îndepărta punctele negre. Cele două tipuri de ulei se amestecă în funcţie de tipul de piele astfel:pentru ten normal se face un amestec din 1⁄4 ulei de ricin şi 3⁄4 ulei de jojoba,iar pentru ten gras,1⁄3 ulei de ricin,2⁄3 ulei de jojoba.

  •     Ulei de ricin beneficii pentru frumuseţe -  Cearcănele

Amestecă ulei de ricin cu puţin ulei de cocos şi masează zona de sub ochi,până se absoarbe în piele. Tratamentul aplicat zilnic va înlătura complet semnele oboselii de pe chipul tău.    

Beneficiile uleiului de ricin pentru unghii

Dacă ţi se  exfoliază sau se rup uşor,este indicat tratamentul cu ulei de ricin. Seara se şterge lacul de pe unghii şi se aplică ulei de ricin uşor încălzit. Se stă minim o oră cu uleiul pe unghii. Pentru ca tratamentul să fie eficient ar trebui urmat minim două luni. Aşadar înarmează-te cu răbdare.

Ulei de ricin beneficii pentru frumuseţe - părul

  •    Strălucire şi volum

Ai senzaţia că părul tău şi-a pierdut din strălucire,creşte prea încet,are vârfurile despicatesau cade mai mult decât de obicei? Uleiul de ricin este din nou o soluţie ieftină şi la îndemână. Tratamentul pentru păr presupune masarea pielii capului cu ulei de ricin din abundenţă înainte de culcare timp de trei zile pe săptămână. Dimineaţa,după terapia cu ulei de ricin,părul se spală ca de obicei.

  •    Ulei de ricin beneficii pentru frumuseţe -   Gene mai lungi şi sprâncene conturate

Dacă vrei să ai gene mai lungi,soluţia poate fi tot uleiul de ricin. Se aplică pe gene în fiecare seară înainte de culcare,iar a doua zi de dimineaţă se spală cu grijă. Poţi folosi o periuţă de la o mascara mai veche pentru a aplica uleiul pe gene,după aproximativ o lună vei vedea rezultatele uimitoare.

Uleiul de ricin este foarte bun pentru gene şi sprâncene. Amestecă în proporţii egale ulei de ricin cu vitamina A uleioasă pentru uz extern (sticluţă de la farmacie) şi cu amestecul obţinut periază dimineaţa şi seara genele şi sprâncenele de la rădăcină spre vârf. Acest tratament ajută la revitalizarea firului de păr şi la îndesire şi trebuie făcut timp de 30 de zile pentru obţinerea efectului aşteptat.



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg