Ingrediente

  • două cepe mari, tăiate mărunt
  • 50 căţei de usturoi, curăţaţi
  • O lingură cu boabe de piper
  • o lingură de cimbru proaspăt tocat
  • o cană de smântână grasă
  • o mână de ierburi proaspete, pătrunjel şi câteva foi de dafin
  • două linguriţe de ulei de măsline
  • două  linguri de unt
  • 1,5 litri de supă de pui limpede

Citeşte şi: Totul despre curcuma, medicamentul naturist folosit în tratamentul multor boli

Mod de preparare:

Căleşte ceapă tăiată mărunt în ulei în care ai topit untul. Pune puţină sare şi adaugă usturoiul întreg, dar zdrobit cu lama cuţitului (nu pisat, ci doar strivit). Lasă totul câteva minute împreună şi pune ierburile (cimbru şi frunzele de dafin), apoi boabele de piper. Acoperă şi lasă totul câteva minute la foc mic.

Adaugă supa de pui şi lasă să fiarbă la foc mic circa 30 de minute într-un vas acoperit.

Adaugă smântână, potriveşte de sare şi după ce smântână s-a dizolvat complet, strecoară supă.

Citeşte şi: Frittata cu ciuperci, o reţetă delicioasă fără gluten

Adaugă pătrunjel proaspăt (cel puţin o legătură mare) şi lasă supă să stea 10 minute, acoperită.

Consumă această supă simplă ori cu felii subţiri de pâine prăjită unse cu unt. Este important, însă, ca preparatul să nu fie reîncălzit, aşa că e musai să-l consumi imediat ce l-ai pregătit. Va combate tusea şi va reduce febra, fiind recomandată pentru ameliorarea răcelilor şi gripei.