Ingrediente

300 g piept de pui dezosat

2 cartofi medii, fierţi în coajă

6 ouă

2 ardei graşi

2 legături ceapă verde

50 g lapte

100 g brânză telemea

sare

piper

1 legătură mărar

1 legătură leurdă

ulei, pentru prăjit

Într-o tigaie încinsă, toarnă puţin ulei şi căleşte ceapa verde tocată, 1 minut. Adaugă ardeii tăiaţi feliuţe şi mai sotează un minut, apoi închide focul. Pune pieptul de pui la fiert în apă. După ce pieptul de pui a fiert şi s-a răcit, taie-l cubuleţe. Într-un castron, bate ouăle cu laptele. Adaugă pieptul de pui, cartofii descojiţi şi tăiaţi cubuleţe, brânza rasă şi amestecul de ceapă cu ardei.

Spală bine şi toacă mărarul şi leurda, apoi adaugă-le în compoziţie.

Asezonează cu sare şi piper, după gust, şi toarnă amestecul într-o tavă rotundă de copt. Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20-30 de minute.

FOTO: SHUTTERSTOCK