Tortilla cu verdeţuri
Trufandale de sezon, verdeţurile sunt peste tot în această perioadă. Sunt pline de vitamine şi aromă, aşa că foloseşte-le cât mai mult!
Ingrediente
300 g piept de pui dezosat
2 cartofi medii, fierţi în coajă
6 ouă
2 ardei graşi
2 legături ceapă verde
50 g lapte
100 g brânză telemea
sare
piper
1 legătură mărar
1 legătură leurdă
ulei, pentru prăjit
Într-o tigaie încinsă, toarnă puţin ulei şi căleşte ceapa verde tocată, 1 minut. Adaugă ardeii tăiaţi feliuţe şi mai sotează un minut, apoi închide focul. Pune pieptul de pui la fiert în apă. După ce pieptul de pui a fiert şi s-a răcit, taie-l cubuleţe. Într-un castron, bate ouăle cu laptele. Adaugă pieptul de pui, cartofii descojiţi şi tăiaţi cubuleţe, brânza rasă şi amestecul de ceapă cu ardei.
Spală bine şi toacă mărarul şi leurda, apoi adaugă-le în compoziţie.
Asezonează cu sare şi piper, după gust, şi toarnă amestecul într-o tavă rotundă de copt. Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20-30 de minute.
FOTO: SHUTTERSTOCK