Trenciul datează încă din Primul Război Mondial, când a apărut nevoia ca soldaţii britanici şi francezi să aibă haine mai durabile şi mai uşoare pe front. Două case de modă britanice legendare, Burberry şi Aquascutum, pretind că au venit cu acestă idee. Astfel, trenciul a căpătat contur dintr-o nevoie, în jurul anului 1879.

În ciuda începuturilor sale utilitare, trenciul a devenit de-a lungul timpului o piesă esenţială în garderoba oricărei femei. Trenciul este o piesă vestimentară ce nu cade pradă timpului, reuşind să fie la modă în orice sezon.

De altfel, nici în 2019 designerii nu l-au lăsat deoparte, ci l-au readus în lumina reflectoarelor, cu mici modificări. În acest an, trenciul vine în nenumărate forme, culori şi texturi. 

Iată cum porţi trenciul în 2019. Idei de ţinute de primăvară:

Trenciul negru este o alegere clasică, dar care nu se demodează. Aşa că poţi fi sigură că odată ce îl ai în dulap, îl poţi purta în nenumărate combinaţii, fără să dai greş. Dacă vrei să atragi toate privirile, alege un trenci din piele.

Când vine vorba de alegerea culorii, trenciul bej este una dintre cele mai populare alegeri,fiind considerat clasic. Culoarea bej merge foarte bine cu totul,astfel încât nu vei întâmpina greutăţi în alegerea ţinutei,care poate fi versatilă. Iată câteva idei despre cum poţi purta trenciul. 

Primăvata este despre culori pastelate şi materiale fluide. Nu te sfii să porţi un trenci în nuanţe primăvăratice. De exemplu, poţi opta pentru culorile pastelate sau roz cuarţ.

Să nu uităm nici de imprimeuri. Carourile au fost şi vor fi mereu la modă. Acest model de trenci este perfect pentru ţinutele monocromatice deoarece le face să arate mai puţin monotone sau plictisitoare. Găseşti aici mai multe modele de trenciuri cu imprimeu.

Croiuri îndrăzneţe şi culorile aprinse sunt şi ele la modă în acest sezon. Iată o idee pentru femeile curajoase:

 

Sursă: vogue.com / Foto: vogue, pinterest, elle.ro