Trucuri pentru îngrijirea părului vopsit
Îţi place cum arată părul imediat după vopsire, nu-i aşa?; Însă, după câteva spălări, îşi pierde din strălucire – devine uscat şi casant. Aşa că, dacă vrei să-i păstrezi, mai mult timp, culoarea şi aspectul sănătos, oferă-i îngrijirea de care are nevoie!
Spală-te pe cap mai rar
Nu te spăla zilnic pe cap, chiar dacă ai părul gras. Şamponarea frecventă poate duce la pierderea culorii. Spală-l de două-trei ori pe săptămână, cu apă călduţă. La clătire, foloseşte apă cât mai rece – după uscare, părul va căpăta mai multă luminozitate. Atunci când ai nevoie de o reîmprospătare a coafurii, foloseşte un şampon uscat pentru a înlătura excesul de sebum de la rădăcini, dar şi pentru a-l revigora.
Foloseşte şampoane şi balsamuri fără sulfaţi
Pentru spălarea podoabei capilare, alege un şampon de calitate, special pentru părul vopsit, care îţi va proteja şi menţine culoarea pentru mai mult timp. Dacă ai părul blond, acesta poate să capete, în timp, o nuanţă galbenă. De aceea, este indicat să foloseşti un şampon care neutralizează tonurile de galben şi de auriu. Iar pentru ca firele de păr să arate hidratate, foloseşte un balsam, pe care-l aplici pe şuviţele de păr, dinspre vârf spre jumătatea lor. Nu cumpăra produse la întâmplare, deoarece îţi pot deteriora podoaba capilară. Evită-le pe cele cu sulfaţi – agenţi de curăţare agresivi, care usucă părul şi-l fac fragil. Ele pot, de asemenea, să decoloreze mai repede părul.
Evită aparatele termice de coafat
Pe cât posibil, evită folosirea în exces a uscătorului, a ondulatorului şi a plăcii pentru îndreptarea părului. Căldura produsă de acestea îţi pot afecta culoarea părului, uscându-l şi oferindu-i un aspect deteriorat. Dacă, totuşi, eşti nevoită să foloseşti aparatelele termice de coafat, alege un spray pentru protecţie termică. Pe lângă efectul de protecţie împotriva temperaturilor înalte, acesta asigură părului volum, hidratare şi protecţie solară.
Încearcă măştile naturale
Pentru strălucirea şi îngrijirea părului vopsit, încearcă, o dată pe săptămână, o mască naturală pentru păr. Astfel, cacaua poate intensifica nuanţa de păr a persoanelor brunete, iar puţină miere, amestecată cu câteva linguriţe de oţet de mere contribuie la o rezistenţă de lungă durată a culorii. Pentru un blond strălucitor, foloseşte ceaiul de muşeţel, iar dacă eşti roşcată, o mască realizată cu amestec de morcov ras, merişoare, miere şi iaurt îţi va oferi o nuanţă frumoasă de roşu. De asemenea, pentru hidratarea părului, poţi folosi şi măştile din comerţ.
Blondă, brunetă sau roşcată!
- Blondul este la modă, fiind râvnit de multe femei. Însă este o culoare pretenţioasă, pentru obţinerea căreia, părul este agresat mai mult decât în cazul obţinerii altor culori. Deci, dacă vrei o schimbare şi te-ai gândit să-ţi vopseşti părul în nuanţe de blond, trebuie să ai în vedere faptul că acesta are nevoie de o îngrijire cu produse speciale.
- Părul brunet este considerat ca fiind cel mai uşor de întreţinut. O dată pe lună, poţi face un tratament de regenerare a podoabei capilare, aplicând o mască special creată pentru părul brunet.
- Părul roşcat îşi pierde cel mai repede strălucirea – se decolorează şi capătă un aspect şters. Ai grijă la temperatura apei cu care îţi speli părul – acesta este foarte sensibil la temperaturile ridicate – şi aplică regulat măşti hrănitoare.
Sursă imagine: looktips.org