Iei animăluţul în vacanţă?

1 46213 original jpg jpeg

Destinaţia de vacanţă este aleasă, bagajul este gata, mai rămâne o singură problemă: ce faci cu patrupedul? Dacă îl iei cu tine, pregăteşte-l şi pe el de călătorie.

Când pleci în vacanţă,cea mai bună soluţie pentru prietenul tău necuvântător este să te însoţească. Lăsat acasă,în grija altora,animăluţul va fi trist. Arată-i şi în concediu afecţiunea ta.

Dacă pleci la drum lung cu maşina,este indicat să nu hrăneşti câinele sau pisica cu câteva ore înainte să pleci. Ia o sticlă de apă la tine pentru ca animăluţul tău să aibă la nevoie.

Fă pauze în timpul călătoriei pentru că animăluţul are nevoie de mişcare.

Asigură-te că hotelul sau gazda la care sunteţi cazaţi acceptă animale. Sunt hoteluri care specifică acest lucru şi care percep taxe suplimentare pentru animale.

Cere-i medicului veterinar să-i prescrie medicamente pentru răul de maşină. Animăluţele suportă mai greu drumurile cu maşina. De asemenea,îi poţi da un sedativ uşor înainte de plecare pentru a nu se agita.

Dacă ai un căţeluş de talie mică sau o pisică,este de preferat să stea într-o cuşcă specială de transport.

Dacă mergeţi cu trenul sau cu autocarul şi dacă ai un câine de talie mare,dintr-o rasă considerată agresivă,trebuie să-i pui botniţă şi ham.

Aşază pe bancheta din spate unde va sta căţelul sau pisica mai multe şerveţele sau covoraşe absorbante,de folos în cazul unor „scăpări“.

În cazul în care pleci în vacanţă în străinătate,într-o ţară membră a UE,animăluţul tău are nevoie de carnet de sănătate şi de paşaport vizat de Direcţia de Sănătate din localitatea ta de rezidenţă.