Plante care iubesc iarna

1 46794 original jpg jpeg

O serie de plante rezistă fără probleme la temperaturile scăzute de afară. Puse într-un balcon neacoperit, acestea te pot răsfăţa cu frumuseţea şi eleganţa lor.

Pe aceeaşi temă:

3 plante care purifică aerul

Calendarul îngrijirii plantelor

Odată cu înrăutăţirea vremii,este indicat să aduci în casă plantelecare au fost ţinute în spaţii neacoperite. Astfel poţi transforma balconul închis într-o mică grădină plină cu flori nepretenţioase,care preferă lumina şi nu suferă la temperaturi mai scăzute decât cele din restul căminului. Iată câteva dintre cele mai „nefriguroase” plante.

Muşcata,o plantă nepretenţioasă

Una dintre cele mai populare flori de la noi din ţară,muşcata este cultivată cu precădere pentru a împodobi balcoanele când este frig afară. Varietatea de culori şi forme dau un farmec aparte spaţiului pe care-l ocupă. Muşcata înfloreşte tot timpul anului şi trebuie amplasată în spaţii protejate,dar fără încălzire. Ea are nevoie de temperaturi scăzute şi nu trebuie să fie udată des,ci în funcţie de cât de repede se usucă solul. Este indicat să aduci în casă o plantă sănătoasă,cu frunze verzi,fără urme de îngălbenire sau de boală.

Cerceluşul preferă umezeala

Fuchsia sau cerceluşul se distinge prin frumuseţea şi eleganţa desăvârşită a florilor,graţia lăstarilor şi formatul stufos. Aerul prea cald şi uscat determină căderea frunzelor,aşa că spaţiul potrivit să-l aşezi este un balcon neîncălzit,dar acoperit,sau o cameră luminoasă,însă cu temperaturi scăzute. Dacă ţi se pare că au crescut inestetic,după trecerea florilor,le poţi modela aspectul prin tundere. Ai grijă să nu tai prea mult din plantă,deoarece există riscul ca aceasta să se veştejească.

Trandafirii tânjesc după lumină

Ca şi în cazul cerceluşului,trandafirii preferă răcoarea,umiditatea ridicată şi tânjeşc după multă lumină. Iarna,aerul din balcon,dacă este închis,devine uscat,aşa că poţi aşeza nişte vase cu apă între ghivece sau le poţi pune pe acestea într-o tavă cu apă,pe un strat de pietricele. De asemenea,după ce i-ai adus în casă,verifică dacă rădăcinele sunt grupate la baza ghiveciului,scoţând planta uşor din el. Dacă nu sunt aşezate bine,schimbă trandafirii într-un ghiveci mai mare,chiar dacă au înflorit deja,pentru că e posibil să se usuce din lipsă de spaţiu. După un timp,poţi adăuga şi fertilizant.