Aşa îngrijeşti o pisică persană

1 47388 original jpg jpeg

Cu un nas cârn, cu o blăniţă deasă şi cu doi ochi ca două migdale, pisica persană te face să te îndrăgosteşti imediat de ea. Este specială, nu numai ca aspect, ci şi ca mod de îngrijire. Iată ce trebuie să faci, astfel încât pisica să fie mereu sănătoasă şi plină de viaţă.

Blăniţa,îngrijire specială

Persana este pisicuţa care are cea mai mare nevoie de îngrijire a blăniţei sale,mai speciale decât a celorlalte pisici,având o blană deasă şi lungă. Felina trebuie periată în fiecare zi,cu multă atenţie,căci nu trebuie să rămână niciun fir nedescurcat. Este binecunoscut faptul că,datorită lungimii părului,blana persanei se poate încurca foarte uşor.

Îmbăiere săptămânală

Se ştie că pisicile nu iubesc apa,însă persana face o excepţie. Este o felină căreia îi place să "se bălăcească",mai ales că are nevoie de acest lucru,săptămânal. Când îi speli blăniţa,ai grijă să foloseşti un şampon special pentru animale. Respectând programul de baie,persana ta va avea mereu o blăniţă strălucitoare,neîncălcită,sănătoasă.

Adoră joaca

Ca să ai o felină mereu fericită,este indicat să te joci cu ea,cel puţin o oră pe zi. Mai ales dacă,pe timul zilei eşti la serviciu,seara sigur are nevoie de toată atenţia ta. Cel mai bune este să îi cumperi câteva jucării speciale,de pluş. Este bine să o şi mângâi,să-i arăţi afecţiunea.

Puii,atent supravegheaţi

Dacă ai un pui persan,care nu a trecut de vârsta de şase luni,nu trebuie să-l hrăneşti "după ureche",căci rişti să se îmbolnăvească. Ai nevoie de părerea medicului veterinar,care îţi va spune exact ce trebuie să mănânce puiul tău persan. Au nevoie să fie hrăniţi de cel puţin trei ori pe zi. Nu le daţi hrană pentru pisicile adulte,nici mâncare gătită în casă,pentru tine.

Sfat:Ţine mereu în colţul pe care l-ai amenajat pentru siesta pisicii,un bol cu apă mereu proaspătă,mai ales pe timpul verii.