Torsul pisicii, bun împotriva stresului, insomniei şi anxietăţii

1 65829 original jpg jpeg

Torsul pisicii are virtuţii terapeutice, susţin experţii veterinari. Pe lângă faptul că pisica îşi poate ajuta stăpânul să scape de stres, ea aduce şi alte beneficii: contribuie la combaterea insomniei şi a anxietăţii.

Jean-Yves Gauchet,veterinar la Toulouse,care a introdus în Franţa "terapia torsului",susţine că acest tip de zgomot continuu produs de pisici "linişteşte" şi acţionează ca "un medicament fără efecte secundare".

"Când organismul luptă împotriva unor situaţii delicate, cum ar fi stresul, torsul pisicii emite vibraţii sonore liniştitoare şi binefăcătoare, cam ca muzica', afirmă specialistul.

Omul percepe torsul pisicii cu ajutorul timpanului, dar nu numai.

"Frecvenţele joase,între 20 şi 50 hertzi,ale torsului sunt percepute de timpan,dar şi de corpusculii lui Pacini,terminaţii nervoase aflate aproape de suprafaţa pielii. La creierul uman se transmit atunci gânduri pozitive şi de stare bună", precizează el.Avantajele de a avea în casă o pisică nu se limitează doar la tors.

"Pisica este un copil etern:îi place să fie alintată şi nu cere decât să te joci din când în când cu ea. Umple astfel o lipsă de afecţiune pentru cei care nu au copii",adaugă veterinarul francez.