Trandafiri pitici pentru un balcon parfumat

1 46379 original jpg jpeg

Îi poţi confunda uşor cu trandafirii obişnuiţi, dar vei fi surprinsă cât de uşor se adaptează mediului din apartament şi cât de simplu sunt de îngrijit.

Plantaţi mai mult în grădini sau pe marginile aleilor din parcuri,trandafirii pitici pot creşte foarte frumos şi pe balcon.

Tot ce trebuie să faci este să alegi acele soiuri care nu cresc mai înalte de 40 centimetri. Printre ele se numără Red Minimo,Starina,Sorcerer. De obicei,cel mai scund trandafir are 13 centimetri,dar unele soiuri pot ajunge şi la un metru înălţime.

Ce faci după ce i-ai cumpărat?

Verifică dacă rădăcinile sunt grupate la baza ghiveciului,scoţând planta uşor din el. Dacă sunt aşezate astfel,schimbă trandafirii într-un ghiveci mai mare,chiar dacă au înflorit deja. Altfel,e posibil să se usuce din lipsă de spaţiu.

După un timp,poţi să adaugi şi fertilizant (lichid,praf sau beţişoare),dar numai în perioada în care înfloreşte mult,primăvara şi toamna.

Vara,trandafirii pitici au nevoie de o udare zilnică,dimineaţa,cu apă la temperatura camerei. Poţi chiar să le faci un „duş” cu stropitoarea,dacă îţi permite spaţiul.

Îl adoră! Atenţie,însă,în lipsa cantităţii optime de apă fie se vor ofili,fie pe frunzele lor vor apărea păienjeni mici de culoare roşie.

Unde îi aşezi?

Pentru a avea cei mai frumoşi trandafiri oferă-le multă lumină toată ziua. Altfel,tulpinile tind să se alungească şi să lase spaţii între frunze.

De altfel,fără lumină nici nu va înflori. Dacă vrei să obţii multe flori micuţe şi parfumate,atunci asigură-i lumină şi în perioadele în care soarele nu ajunge la plantă. Tuburile fluorescente pot fi o soluţie.