Cei mai frumoşi arbori decorativi pentru grădină

1 69422 original jpg jpeg

Indiferent că ai curtea mică sau mare, câţiva arbori ornamentali o vor înfrumuseţa în fiecare anotimp. De aceea, ţi-am pregătit o listă cu cei mai frumoşi arbori decorativi pentru grădină. În fel acesta, curtea ta va arăta minunat în orice perioadă a anului.

Dacă te-ai hotărât să investeşti în amenajarea grădiniitale,alege arborii în funcţie de perioada lor de înflorire. Astfel,vei avea o grădină colorată pe tot parcursul anului.

Cei mai frumoşi arbori decorativi pentru grădină – Iasomia

Originar din sudul Europei,iasomia este un pom foarte uşor de îngrijit. Este apreciat graţie florilor sale albe,care emană un parfum dulce seara,după zilele călduroase şi,mai ales,după ploaia toridă de vară. Pentru că are nevoie de spaţiu pentru a se dezvolta,poţi să-l sădeşti în grădină ori pe o alee din curte. Alege un loc unde pământul este drenat. Dacă vrei ca iasomia să înflorească anul următor,este important să-i înlături părţile uscate şi primăvara să-i tai c. Mai mult,la începutul verii,ciupeşte lăstarii lungi. Astfel,arbustul va avea mlădiţe laterale şi florile sale se vor înmulţi. Dacă sari peste această etapă,nu va mai face flori vreme de 2-3 ani.

Cei mai frumoşi arbori decorativi pentru grădină – Magnolia

Este un pom care transformă orice grădină într-una cu adevărat specială. Are florile alb-crem,iar toamna fructele sale sunt de un roşu aprins. Magnolia poate atinge înălţimea de 3,5 metri. Dar pentru ca acest pom să se dezvolte aşa cum trebuie,este important să fie plantat în pământ afânat şi fertil.

Cei mai frumoşi arbori decorativi pentru grădină – Arţarul japonez

Dacă vrei să-ţi limitezi curtea ori ai grădina prea mică,plantează câţiva arţari japonezi. Pe lângă faptul că dau culoare curţii tale,se dezvoltă încet,putând fi păstraţi şi în vase mai mari şi chiar pe terase. Majoritatea pomilor au frunzele roşii şi fine,dar poţi exista şi arbori cu frunze purpurii sau galbene. Pot să atingă înălţimea de cel mult doi metri.

Cei mai frumoşi arbori decorativi pentru grădină-Tuia

Este pomul veşnic verde,indiferent că este vară ori iarnă. Se adaptează oricăror condiţii de mediu,de aceea nu are nevoie de multă atenţie şi îngrijire. Se găseşte într-o gamă diversă de mărimi,de la câţiva centimetri la câţiva metri (15-20).