Culori pentru pereţii unui dormitor zen! Vezi FOTO

1 68744 original jpg jpeg

Nu-i greu să-ţi decorezi dormitorul respectând regulile zen-ului. Mizezi pe culori luminoase, te-ntorci la clasicul alb şi eviţi aspectul monocromatic. Iată!

Dacă vrei un dormitor în care să te odihneşti cât mai bine,îl decorezi în spiritul zen. Primul şi cel mai important pas:alegerea nuanţelor în care vei vopsi pereţii încăperii.

Camera ta zen va fi,cel mai probabil,diferită de camera zen a altei persoane. Pentru că totul,aici,ţine de preferinţe. Astfel,vei alege culoarea ta preferată,aceea care îţi stimulează imaginaţia şi te ajută să te concentrezi şi să meditezi cât mai bine. Va fi culoarea peretului poziţionat în partea dinspre capătul patului. Deşi nu o vezi,atunci când te aşezi pe pat,ea e nuanţa definitorie a camerei şi cea care îţi pune în valoare principala piesă de mobilier a dormitorului.

Nu e recomandat să-ţi văruieşti camera într-o singură culoare. Dar e de preferat ca unul dintre pereţi să rămână alb. Tendinţa actuală merge pe un singur perete colorat şi trei pereţi albi. Iar cel colorat e indicat să fie peretele pe care nu îl vezi,fiind situat în spatele canapelei sau la capul patului.

Reţine că,oricât de mult ţi-ar plăcea nuanţele sumbre,ele nu se potrivesc unui spirit zen. Evită-le,alegând tonurile luminoase,precum roz pal,orange,verde crud,crem,bleu ciel. Sau poţi merge pe stridenţe,ca fucsia sau roşu intens,dar nu pentru mai mult de un perete. Restul rămân albi.

54a4b890700aa5f4a68aa21801f90d79 jpg jpeg

Cel mai mult te va ajuta albul. Ca nuanţă dominantă,creează o atmosferă de calm. Cu toate acestea,specialiştii în design interior îţi recomandă să o rezervi pentru accesorii:vaza,veioza,covorul sau lenjeria de pat. În acest fel,obţii un spaţiu armonios,favorabil stării de bine. Celor care detestă albul,le sunt indicate griurile foarte deschise sau nuanţele acvatice.

Pentru nopţile de toamnă lungi şi plăcute,să redecorăm,aşadar!

c852b2f014b31036c01c88fc3aa10a86 jpg jpeg