Cum câştigi mai mult spaţiu?

1 51223 original jpg jpeg

Vrei un apartament mai mare? Nu te gândi din prima să te muţi, mai întâi, redecorează!

Apartamentul tău e prea mic? Asta n-ar trebui să te împiedice să-l amenajezi şi să-l decorezi cum îţi place. Iată câteva sfaturi pentru a optimiza spaţiile mici!

Întâi şi întâi,evită alăturarea culorilor puternice! Mai potrivită este o nuanţă deschisă în tot apartamentul,de regulă albul!

O oglindă mare,în apropierea unei ferestre,va reflecta lumina,creând un efect de mărire. Vezi în continuare şi alte trucuri!

Oglinda şi biblioteca!

O bibliotecă din podea până-n tavan,o oglindă supradimensionată şi un cadru de pat metalic impozant sunt recomandate,pentru că fără a ocupa mult spaţiu,par să-lmărească.

Un mobilier «inteligent»

Mobilierul retractabil e foarte practic. Piesele rabatabile pe perete sau pe care le strângi uşor pentru a elibera spaţiul sunt ideale.

Mesele şi scaunele pliante îţi vor permite să primeşti câţi musafiri vrei,şi să-ţi eliberezi spaţiul după ce au plecat!

Ascunde cutiile sub pat!

Alege un pat cât mai înalt,ca să poţi depozita sub el diverse cutii.

Găseşti şi paturi prevăzute cu spaţiu de depozitare sub saltea.

1.Deşi toţi cred că lipind canapeaua de perete câştigă spaţiu,de fapt efectul vizual e de micşorare. Depăr­­tea­z-o şi aşază în spatele ei o plantă verde în ghiveci mare.

simeon stalpnicul png

2.Alege draperii într-o culoare apropiată de cea a pereţilor. Astfel,ferestrele vor fi încadrate elegant,creând impresia de deschidere.

simeon stalpnicul png

3.Covoarele mici aruncate pe parchet dau impresia de diversitate,deci iarăşi câştigi spaţiu!

simeon stalpnicul png

4.Televizorul cu ecran plat,sistemul audio suspendat,laptopul de mici dimensiuni vor da o notă de modernitate şi nu-ţi vor ocupa spaţiul...

simeon stalpnicul png

5.Aşază canapeaua într-un colţ,pentru că vei avea impresia de mai mult spaţiu.

simeon stalpnicul png

6.Nu neglija lumina! Ai nevoie de mai multe surse de lumină:un lampadar pe parchet sau un abajur de înălţime medie pot face minuni!

simeon stalpnicul png