Cum creezi senzaţia de spaţiu

1 47559 original jpg jpeg

Culorile, materialele şi mobilierul joacă un rol important în orice locuinţă, mai ales când vrei să dai impresia de spaţiu. Iată cum să câştigi metri pătraţi fără să spargi pereţi.

1. Alege podeaua strălucitoare

Dacă te gândeşti să renovezi,renunţă la mochetă,care apropie vizual pereţii. O pardoseală luminoasă este alegerea cea mai bună în acest caz. Iar dacă pui parchet,aşază lamelele în diagonală. Efect garantat!

2. Optează pentru culori calde

Regula de aur este simplă:utilizează tonuri calde,fie că este vorba despre zugrăveală,fie despre materialele cu care decorezi încăperea. Totuşi,nu este bine să optezi pentru un aspect complet alb,căci decorul va fi rece şi neprimitor. Poţi alege în schimb bej deschis. Dacă vrei culoare în locuinţa ta,realizează câteva linii verticale. Important este ca acestea să fie subţiri şi fără model.

3.Cât mai multe oglinzi

Oglinzile sunt obiectele care te scot din încurcătură,dacă ştii unde să le plasezi. Într-un hol îngust,de exemplu,le poţi pune faţă în faţă.

4. Alege materiale diafane

Dacă pui draperii la ferestre,nu le alege pe cele mai voluminoase. De asemenea,ar trebui să aibă o culoare cât mai apropiată de cea a pereţilor,pentru un efect de continuitate. Perdelele din mătase albă sunt o altă opţiune.

5. Mobilează simplu şi eficient

Piesele de mobilier ar trebui să fie cât mai simple şi,important,rabatabile:masă extensibilă,birou care se rabatează şi canapea care se transformă în pat. Mobilierul transparent,la modă acum,este foarte util în aceste condiţii. Dacă nu este pe placul tău,optează pentru piesele de mobilier în culori deschise.

6. Cât mai multe surse de lumină

Spoturi,leduri şi veioze-foloseşte-le pe toate pentru a multiplica sursele de lumină. Evită plafonierele. Plasează corpuri de iluminat suplimentare oriunde crezi că este nevoie:în colţurile încăperii,în spatele canapelei sau lângă un tablou,pentru efecte speciale.

7. Optimizează spaţiul din baie

În baie sunt recomandate tot culorile deschise,atât pentru zugrăveală,cât şi pentru obiectele sanitare. Poţi opta pentru o cabină de duş în loc de cadă,pentru a câştiga spaţiu,iar dulăpiorul poate fi ascuns strategic în spatele unei oglinzi,deasupra chiuvetei.