Idei de amenajare a unui apartament cu 2 camere

1 67070 original jpg jpeg

Un apartament cu 2 camere nu este foarte spaţios şi nici nu-ţi permite să faci paşi greşiţi, când vine vorba de amenajare. Iată câteva idei!

Idei de amenajare a unui apartament cu 2 camere-Delimitează spaţiul

Chiar şi într-o singură încăpere,poţi delimita spaţiul,astfel încât să pară mai mare. Spre exemplu,în sufragerie,delimitează cu covoare de culoridiferite spaţiul unde e canapeaua cu măsuţa de cafea şi televizorul şi spaţiul din faţa etajerei cu rafturi sau din faţa bibliotecii. Câteva plante ornamentale în ghivece mari pot şi ele să delimiteze un spaţiu dedicat exclusiv relaxării şi unul mai funcţional,aflate în aceeaşi încăpere.

Idei de amenajare a unui apartament cu 2 camere-Caută un elemente de decor puternic

Evită să supraîncarci cu decoraţiuni încăperie. În fiecare încăpere,alege un element central de decor,care va atrage toate privirile. Acest element poate fi o lampă de cristal,o cuvertură de pat în culori îndrăzneţe,un tablou abstract.

Idei de amenajare a unui apartament cu 2 camere-Foloseşte oglinzi

Oglinzile sunt cei mai buni aliaţi în spaţiile mici. Împrăştie-le peste tot,ba chiar foloseşte un model extravagant,de dimensiuni mai mari,care va fi elementul central al uneia din cele 2 încăperi.

Idei de amenajare a unui apartament cu 2 camere-Foloseşte mobilier uşor

Evită piesele grele,masive – optează pentru metal,plastic transparent,lemn nevopsit. Foloseşte inclusiv piese care se strâng sau care se rabatează-paturi,canapele,scaune – sau mobilier multifuncţional.

Idei de amenajare a unui apartament cu 2 camere-Optează pentru culori deschise

Foloseşte culorile deschise pentru pereţi şi tavan. Pentru elementele de decor,optează pentru două culori de bază – nu folosi multe culori.