Oţetul îţi face casa lună

1 47122 original jpg jpeg

Ori de câte ori faci curăţenie apelezi la cele mai noi şi mai costisitoare soluţii ca să-ţi vezi casa sclipind.

Pun pariu că nu te-ai gândit niciodată că ai în bucătărie cel mai ieftin şi mai eficient aliat pentru curăţenia în casă: banalul oţet.

Iată la ce te ajută:

Înlătură cu succes calcarul

Oţetul dizolvă orice urmă de calcar, aşa că foloseşte-l pe toate suprafeţele şi pentru toate elctrocasnicele. Curăţă robinetele sau aragazul de inox cu oţet fierbinte şi în câteva clipe va fi ca nou.Dacă ai o cafetieră sau un fierbător plin de calcar, umple-le jumătate cu oţet şi jumătate cu apă şi lasă soluţia să fiarbă. Clăteşte-le bine, umple-le cu apă şi lasă să fiarbă din nou.

Face vesela să strălucească

După ce speli paharele, vasele termorezistente sau vesela din arcopal, rămân o mulţime de pete şi stropi de la apa calcaroasă. Adaugă în apa de clătit un pahar de oţet cald şi vasele tale vor sclipi după ce s-au uscat.

Degresează eficient

Când vrei să înlături grăsimea întărită de pe fundul tigăilor şi al cratiţelor, varsă în ele oţet de două degete şi lasă-l să dea în clocot. Lasă vasul aşa până oţetul se răceşte, apoi curăţă cu un burete de vase. Clăteşte şi cratiţa va fi complet degresată.

Curăţă electrocasnicele

Ca să cureţi cuptorul cu microunde, pune în el un castron umplut jumătate cu apă, jumătate cu oţet şi lasă-l să fiarbă. Când soluţia dă în clocot, opreşte programul şi lasă castronul în cuptor două ore. Ştergei cu o lavetă şi cuptorul cu microunde este curat! Când speli frigiderul, adaugă în apa de clătit o jumătate de pahar de oţet iar mirosurile neplăcute vor dispărea.

Dezinfectează orice suprafaţă

Când sterilizezi biberoanele pentru cel mic, adaugă în apa de fiert şi două linguri de oţet. Vor fi dezinfectate şi vor arăta ca noi. Poţi înlătura mucegaiul din baie sau din bucătărie frecând suprafaţa afectată cu oţet cald. Iar dacă pulverizezi oţet o dată pe săptămână pe aceste suprafeţe, nu vei mai avea probleme de acest fel.