PRACTIC Cum păstrezi alimentele congelate?

1 46611 original jpg jpeg

E comod să păstrezi alimentele în congelator până le prepari. Dar trebuie să ţii cont de câteva reguli pentru ca acestea să-şi păstreze calităţile şi gustul. Ştii care sunt acestea?

Pe aceeaşi temă:

Cum alegi un frigider nou?

Carne crudă,legume,mâncare gătită sau chiar

,toate pot fi păstratela congelator. Însă nu oricum.

Ce se poate congela?

Aproape toate tipurile de carne crudă pot fi congelate. Cu peştele este cevamai complicat,pentru că se poate sfărâma după dezgheţare. Însă dacă îlfoloseşti în ciorbă sau îl prepari cu sos,nu vei avea probleme de acest gen.

Cât despre legume,nu toate se pot păstra la congelator. Poţi îngheţa fără probleme mazărea şi porumbul. Morcovii şisfecla,fasolea verde,broccoli şi spanacul se înmoaie la dezgheţare,aşa că nueste o ideea bună să le congelezi. Pot fi congelate fără probleme dacă sunt înprealabil fierte.

Ţinută în congelator,pâinea nu se mai învecheşte şi poate fi păstrată maimulte zile. O poţi încălzi în cuptor înainte de a o servi la masă.

Cât timp le poţi păstra?

Când pui ceva la congelat,lipeşte pe pachet o etichetă cu denumirea şidata. Verifică periodic produsele şi aruncă-le pe cele pe care nu le foloseştidupă câteva luni de la congelare. Carnea poate fi păstrată la congelator întretrei şi nouă luni,iar legumele un an.

Pune produsele crude dedesubt,iar mâncărurile gătite,îngheţata şicuburile de gheaţă deasupra. Asta deoarece,până îngheaţă,ar putea să curgă.

Nu recongela!

Dacă dezgheţi un produs şi nu foloseşti întraga cantitate la gătit,nu-lcongela la loc. Aşa îşi pierde din calităţile nutriţionale. Mai bine găteşte-lpe tot şi apoi congelează mâncarea.

Pont

Dezgheaţă complet produsul înainte de a-l găti. Altfel,timpul de preparareva fi diferit şi poţi avea surpriza ca mâncarea să nu fie gătită suficient.