Cât trebuie să fie umiditatea în casă şi ce aparate poţi folosi

cât trebuie să fie umiditatea în casă jpeg

Pentru a preveni umiditatea în exces în casa ta e nevoie de o bună izolaţie, dar şi de produse speciale sau aparate care să menţină un echilibru al acesteia. Iată cât trebuie să fie umiditatea în casă.

Umiditatea crescută din casă poate duce la o serie de probleme precum condensul,apariţia mucegaiului,deformarea pieselor de mobilier,aer irespirabil,deformarea uşilor sau a parchetului,pătarea perdelelor şi a draperiilor. Acestea sunt cele mai clare semne că umiditatea a trecut de nivelul optim de 50-60%. Umiditatea este dăunătoare şi pentru sănătate,însă. De aceea,este bine să sesizezi din timp acest lucru şi să iei măsurile corespunzătoare.

Dacă te întrebi cât trebuie să fie umiditatea în casă e bine să ştii că pentru a putea măsura exact nivelul de vapori din aer ai nevoie de un higrometru (pe piaţă se găsesc cu ceas şi termometru digital încorporat şi costă în jur de 150 de lei). Se pot comanda de pe Internet sau din magazinele specializate cu produse pentru renovarea,construirea şi amenajarea casei şi grădinii.

Cât trebuie să fie umiditatea în casă - Tabletele dezumidificatoare sunt eficiente

Cele mai bune metode pentru a menţine un echilibru în ceea ce priveşte umiditatea aerului sunt tabletele sau cristalele din săruri de clorură de calciu. Mai pot ajuta şi izolarea pe exterior a pereţilor,aerisirea frecventă a încăperilor şi încălzirea lor,montarea sistemelor de ventilaţie în bucătărie (hotă) şi baie şi depozitarea ghivecelor cu flori doar în balcon (de obicei,plantele menţin umezeala în spaţiile în care sunt depozitate). În funcţie de dimensiunea camerelor optează pentru dezumidificatoare termoelectrice (pentru spaţii mici) sau cu compresor,pentru camere mari.

Umezeala în exces duce la probleme respiratorii

Aerul umed în exces poate duce în timp la numeroase probleme de sănătate. Printre acestea,specialiştii amintesc alergiile,astmul,artrita,reumatismul,dar şi durerile musculare şi inflamaţiile articulaţiilor. Pe de altă parte,nici nivelul scăzut de umiditate al locuinţei nu este benefic pentru organism.

Cât trebuie să fie umiditatea în casă - În cazul în care umiditatea este scăzută (cu 20-30%) pot interveni probleme de sănătate ca:scăderea rezistenţei în faţa infecţiilor respiratorii şi durerile de gât. De aceea,este bine să foloseşti un umidificator special,care să purifice aerul.

Cât trebuie să fie umiditatea în casă - Aparatul permite reglarea automată

În general dezumidificatoarele funcţionează după un principiu eficient. După ce a trecut printr-un sistem de condensare,aerul este tras cu ajutorul unui ventilator. Treptat,aparatul care echilibrează nivelul de umiditate din aer transformă vaporii în apă şi o colectează într-un recipient cu sistem de supraplin (se va opri automat după ce se va umple complet). Dezumidificatoarele mai au şi un umidistat,adică un dispozitiv care măsoară permanent nivelul de umiditate din aer. Modelele mai performante au încorporat şi un sistem pentru împrospătarea şi parfumarea aerului.



Recente

Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg