Ce trebuie să faci pentru a avea mereu prosoape moi

1 75105 original jpg jpeg

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să cumperi prosoape moi şi pufoase, iar după doar câteva spălări acestea să devină aspre? Iată ce greşeli faci atunci când speli prosoapele şi cum să le menţii moi!

Foloseşti prea mult detergent

Din dorinţa de a le curăţa cât mai bine,ai tendinţa să pui mai mult detergent în maşină decât este necesar. Însă,de obicei excesul de detergent nu este înlăturat în timpul procesului de clătire şi rămâne în fibrele prosoapelor. Din acest motiv prosoapele devin aspre. Aceeaşi regulăse aplică şi cu balsamul pentru rufe. Dacă este pus în cantitate potrivită înmoaie hainele,în exces le face să devină aspre.

Nu le speli la temperatura potrivită

Prosoapele trebuie spălate la temperaturi mai mari de 30 de grade pentru a înlătura eventualele bacterii din ele. În acelaşi timp,dacă temperatura este mai ridicată,detergentul se va dizolva mai bine şi va putea fi îndepărtat mai uşor în timpul procesului de clătire.

Citeşte şi:Bicarbonatul,ingredientul minune din casa ta

Oţetul,secretul prosoapelor moi

Pentru a avea mereu prosoape moi,poţi pune în compartimentul cu balsam de rufe şi un păhărel cu oţet. Acesta va ajuta la îndepărtarea urmelor de detergent şi va lăsa prosoapele moi. Nu folosi niciodată înălbitorchiar dacă prosoapele sunt albe,deoarece acesta subţiază fibrele. Pentru ca prosoapele să fie moi evită să le pui cu alte obiecte de îmbrăcăminte şi nu încărca în exces maşina de spălat. Dacă hainele vor fi înghesuite,nu se vor clăti cum trebuie. Un alt truc util este să pui în maşină o minge de tenis. Mişcările acesteia în maşină vor lăsa prosoapele moi.

Citeşte şi:Condimente pe care care le poţi creşte în casă tot anul