Cele mai bune lenjerii de pat pentru copii

1 57817 original jpg jpeg

Pielea copiilor este foarte sensibilă, de aceea este necesar să acorzi atenţie lenjeriei şi ţesăturilor cu care intră în contact bebeluşul. Află care sunt cele mai bune pentru el şi totodată practice pentru a nu te obosi întreţinerea lor!

Modele imprimate sau modele ţesute?

Lenjeriile şi accesoriile cât mai simple,fără multe imprimeuri sunt recomandate pentru pătuţul celui mic. Dacă vrei mai multă culoare în camera lui,optează pentru imprimeurile ţesute! Cum îţi dai seama dacă sunt ţesute? Foarte simplu:cusătura apare pe ambele părţi ale produsului.

Dacă păturica sau perna are un desen imprimat,trebuie să ai mare grijă ca acele culori să fie naturale. În general,se folosesc o varietate de cerneluri şi tehnici chimice de imprimare. Mai există şi varianta în care imaginea este lipită pe lenjeri,însă ar fi bine să le eviţi pentru că pot zgâria pielea fină a copilului.

De asemenea,ar fi bine să alegi o lenjerie din bumbac 100% organic,pentru că se deteriorează mai greu,nu dă reacţii alergice şi nu favorizează înmulţirea acarienilor,spre deosebire de ţesăturile sintetice. Ele sunt moi,dau voie pielii să respire.

Mai mult,textilele bio nu conţin pesticide,pvc sau substanţe chimice şi n-au la bază bumbac modificat genetic,ceea ce te ajută să protejezi şi mediul.

«Cât de des să schimb lenjeria pătuţului?»

Pentru sănătatea pielii bebeluşului şi pentru ca el să nu aibă probleme respiratorii,schimbă-i lenjeria de pat de cel puţin două ori pe săptămână.

Pernele şi pătura trebuie scuturate şi aerisite zilnic,pentru a îndepărta o parte din microorganismele adunate. Salteaua de pat captează şi ea mult praf şi acarieni,motiv pentru care trebuie aspirată săptămânal.

Salopete şi saci de dormit în locul cearşafurilor

În cazul nou născuţilor,este bine ca în pătuţ să nu existe perne,cearşafuri sau pături. Motivul este simplu:ele poate provoca asfixierea copilului.

Pentru bebeluşi,sunt indicate salopetele şi sacii de dormit din bumbac sau din lână. Iar,dacă vrei să foloseşti un cearşaf sau o păturică,micuţul trebuie învelit până la subţiori,iar păturica trebuie să fie extrem de uşoară.

Te-ar putea ajuta

dae83be06eda7ae99bcd17d88e7eb745 jpg jpeg

Păturica impermeabilă pentru saltea Disana

Magazin:Napati.ro

Preţ:72 de lei

Protejează salteaua de umezeală,garantează un somn confortabil şi sănătos pentru copil. Este din bumbac 100% organic impermeabil dublat.

debb69afea632a45f79cc0197e9a0634 jpg jpeg

Sac de dormit din lână tricotată Disana

Magazin:Napati.ro

Preţ:148 de lei

Betelia înaltă,elastică,din tricot,îl prinde pe bebeluş ca într-o îmbrăţişare,în timp ce sacul mare lasă spaţiu pentru mişcările de voie ale picioruşelor.