Cum scapi de petele încăpăţânate

1 65368 original jpg jpeg

Îndepărtezi uşor şi rapid cele mai multe urme de murdărie dacă acţionezi imediat, dar ce te faci atunci când le observi prea târziu? Pentru câteva dintre petele mai vechi de care nu ştii cum să scapi ai soluţii simple, pe care le poţi face în casă.

Te sâcâie petele circulare lăsate de căni pe mobilă?

Piesele de mobilier mai vechi,de peste 50 de ani trebuie recondiţionate,dar pentru cele noi,cum sunt noptierele,pe care au apărut cercuri albe,urme de lichide,poţi face tu însăţi ceva ca să arate ca la început. Cu o cârpă moale îmbibată în bicarbonat sau amoniac şi apă şterge petele cu mişcări circulare şi uşoare. Aşteaptă 5-10 minute şi repetă procedura. După aceea,usucă zona cu o altă bucată de pânză uscată şi aplică o soluţie de curăţat mobila pe bază de ceară.

Cum scapi de petele de pe covor după o petrecere?

Tot ce-ţi trebuie este:

-oţet

-apă

-o sticlă cu pulverizator

-o bucată de pânză

-fierul de călcat

Pulverizează petele de pe covor cu soluţie făcută din o parte oţet şi două apă. Pune peste o pată bucata de pânză şi trece fierul de călcat peste ea cât numeri până la 30. Dacă pata nu iese,repetă procedura.

Petele de cafea care nu se dau duse de pe căni

Puţin bicarbonat presărat pe fundul cănilor devenite maronii din cauza ceaiului sau a cafeleiva face minuni. Peste bicarbonat adaugi puţină apă cât să obţii o pastă,apoi cureţi bine cănile. În câteva secunde vor redeveni albe.

Pete de pix 

Pentru orice fel de căptuşeală sau suprafaţă din piele,aplică pe o bucată de tifon o cantitate mică de alcool sanitar,acetonă sau zeamă de lămâie.

Pete galbene de pe haine

O combinaţie de deodorant şi transpiraţie,urmele lăsate pe hainele tale,mai ales pe cele albe,se pot scoate uşor cu o soluţie facută dintr-o parte apă şi patru părţi detergent lichid de vase. Pulvezizează soluţia pe zonele pătate de pe bluzele sau tricourile tale. Cu o periuţă de dinţi freacă uşor petele. La final,mai laşi soluţia să acţioneze câteva minute în plus,apoi pune hainelela spălat după cum procedai în mod obişnuit.

Extrapont

Previi apariţia petelor galbene de pe haine dacă nu te îmbraci imediat ce ai aplicat deodorantul.