Trucuri de gătit care-ţi uşurează viaţa

1 69783 original jpg jpeg

Când găteşti totul merge mai uşor dacă pui în practică aceste ponturi. În plus, ai şi câteva idei pentru a „repara” unele greşeli.

Când ai scăpat mai multă sare…

…n-ai motive de îngrijorare dacă ai în casă un cartof. Îl cureţi de coajă,în speli bine şi-l pui în mâncare,supă sau ciorbă. Continui să fierbi preparatul câteva minute,timp în care cartoful va absorbi sarea în exces. Nu mai trebuie decât să-l scoţi din preparat la final.

Supă în clocot dă pe afară?

Nu e nevoie să te chinui să aşezi capacul în echilibru perfect pentru a lăsa loc pentru aburi să pătrundă afară din oală. Pur şi simplu aşezi deasupra oalei o lingură de lemn.

Găluştele de grişîţi ies tari?

Nu ţi se va mai întâmpla asta dacă adaugi în compoziţia lor un pic de bicarbonat de sodiu.

Dacă ţi s-a tăiat maioneza…

… află că-şi revine rapid dacă adaugi o linguriţă de muştar şi o amesteci. O altă variantă de a face o maioneză reuşită şi dietetică este să freci cartof fiert,puţin ulei şi puţină apă rece.

Ponturi simple,de efect

-Carnea de vită bătrână devine mai fragedă şi se pregăteşte mai repede dacă o freci cu boabe de muştar iar înainte de a o pregăti o speli cu apă rece.

-Carnea de miel sau de oaie este mai suculentă şi nu mai are miros dacă este opărită cu lapte clocotit.

-Ciupercile nu se mai înnegresc dacă,înainte de a le pune la fiert,le ţii puţin în apă cu oţet.

-Conopida rămâne mai albă dacă pui în apa în care fierbe puţin lapte.

-Când ai nevoie să cureţi mai multe cepe,pune-le un sfert de oră într-un vas cu apă fierbinte,pentru a se curăţa mai uşor.

-Zarzavatul veştejit se va curăţa mai uşor dacă este ţinut câteva ore în apă rece.

-Poţi desăra icrele punându-le într-un tifon şi scufundându-le pentru câteva minute în lapte. Pentru ca icrele să devină albe şi pufoase,adaugă apă minerală sau sifon pe parcursul preparării.

-Stafideletrebuie spălate şi scurse înainte de a fi puse în prăjitură. Iar ca să nu se lase la fund,trece-le prin făină.

-Frişca se întăreşte mai repede dacă o baţi cu câteva picături de lămâie sau cu un albuş de la frigider.  



Recente

Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg