Trucuri de gătit care-ţi uşurează viaţa

1 69783 original jpg jpeg

Când găteşti totul merge mai uşor dacă pui în practică aceste ponturi. În plus, ai şi câteva idei pentru a „repara” unele greşeli.

Când ai scăpat mai multă sare…

…n-ai motive de îngrijorare dacă ai în casă un cartof. Îl cureţi de coajă,în speli bine şi-l pui în mâncare,supă sau ciorbă. Continui să fierbi preparatul câteva minute,timp în care cartoful va absorbi sarea în exces. Nu mai trebuie decât să-l scoţi din preparat la final.

Supă în clocot dă pe afară?

Nu e nevoie să te chinui să aşezi capacul în echilibru perfect pentru a lăsa loc pentru aburi să pătrundă afară din oală. Pur şi simplu aşezi deasupra oalei o lingură de lemn.

Găluştele de grişîţi ies tari?

Nu ţi se va mai întâmpla asta dacă adaugi în compoziţia lor un pic de bicarbonat de sodiu.

Dacă ţi s-a tăiat maioneza…

… află că-şi revine rapid dacă adaugi o linguriţă de muştar şi o amesteci. O altă variantă de a face o maioneză reuşită şi dietetică este să freci cartof fiert,puţin ulei şi puţină apă rece.

Ponturi simple,de efect

-Carnea de vită bătrână devine mai fragedă şi se pregăteşte mai repede dacă o freci cu boabe de muştar iar înainte de a o pregăti o speli cu apă rece.

-Carnea de miel sau de oaie este mai suculentă şi nu mai are miros dacă este opărită cu lapte clocotit.

-Ciupercile nu se mai înnegresc dacă,înainte de a le pune la fiert,le ţii puţin în apă cu oţet.

-Conopida rămâne mai albă dacă pui în apa în care fierbe puţin lapte.

-Când ai nevoie să cureţi mai multe cepe,pune-le un sfert de oră într-un vas cu apă fierbinte,pentru a se curăţa mai uşor.

-Zarzavatul veştejit se va curăţa mai uşor dacă este ţinut câteva ore în apă rece.

-Poţi desăra icrele punându-le într-un tifon şi scufundându-le pentru câteva minute în lapte. Pentru ca icrele să devină albe şi pufoase,adaugă apă minerală sau sifon pe parcursul preparării.

-Stafideletrebuie spălate şi scurse înainte de a fi puse în prăjitură. Iar ca să nu se lase la fund,trece-le prin făină.

-Frişca se întăreşte mai repede dacă o baţi cu câteva picături de lămâie sau cu un albuş de la frigider.  



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg