TikTok e plin de preparate culinare şi de bucătari care se întrec unii pe alţii în reţete inedite. Pe asemenea reţea de socializare am găsit şi reţeta care pare o glumă, însă e luată tot mai în serios de către ultilizatorii platformei din întreaga lume, care nu numai că s-au încumetat să o facă, ci chiar au gustat din preparatul lor.

Dar ce este apa prăjită? Atenţie, nu vorbim despre apa fiartă, care este cu totul altceva. Şi nici despre apa prăjită în ulei încins (lucru pe care nu-l recomandăm deloc să-l încercaţi, având în vedere că uleiul încins, în contact cu apa, vă poate sări pe braţe sau faţă şi cauza arsuri). Este vorba despre mici chifteluţe prăjite, acoperite cu firimituri de pâine, de pildă. Ce conţin aceste chifteluţe? Apă combinată cu o substanţă chimică ce este capabilă să schimbe aspectul, consistenţa lichidului.

Apa prăjită nu înseamnă că rostogolim un cub de gheaţă în ou bătut, făină şi firimituri de pâine. În plus, trebuie să ştiţi că, dacă încercaţi această reţetă acasă şi nu vă iese, vă poate cauza arsuri, pentru că apa în combinaţie cu uleiul încins va reacţiona.

În ce constă reţeta de apă prăjită? Cum spuneam, reţeta se face folosind o substanţă chimică – denumită alginat de calciu – care este gelatinoasă şi poate transforma consistenţa apei. Conform celor publicate de Vice, acest alginat de calciu face ca apa să devină gelatinoasă, iar reţeta apei prăjite a fost făcută prima dată în 2016, însă abia acum în pandemie a luat amploare.