Iată cum arată latura neagră a fiecărui semn zodiacal:

Zodia Berbec. Prea multe instincte

Berbecii sunt oameni de acţiune, instinctivi şi mereu tineri. Sunt energici şi au sufletul plin de bucuria de a trăi. Dar pot fi şi intoleranţi, impulsivi şi foarte sensibili. Sunt copiii teribili ai zodiacului, adesea aroganţi, nechibzuiţi şi foarte posesivi.

Ego-ul lor nu suportă nicio zgârietură, nicio lovitură, cu riscul de a-i pierde pe cei din jur. Ei ştiu totul şi, când nu le convine ceva, coarnele lor lovesc adânc, scrie libertatea.ro.

Zodia Taur. Zgârcită cu sentimentele

Zodia Taurului înseamnă stabilitate şi prosperitate. Este un semn strâns legat de pământ, cu scopuri bine definite şi foarte hotărât.

Caracteristică lui principala este încrederea în forţele proprii, care este lăudabilă, dar are şi o latura întunecată.

Taurul poate fi închis în sine, zgârcit cu sentimentele sale şi cu ceilalţi, chiar şi cu persoanele pe care le iubeşte. Totodată este bănuitor şi circumspect şi greu îi intri în voie.

Citeşte şi: Primul horoscop al decadelor îţi spune cum îţi merge până în 2050. Succesul începe din anul 2020 pentru Taur

Zodia Gemeni. Ratează esenţialul

Se spune despre Gemeni că sunt copiii răsfăţaţi ai zodiacului şi pe bună dreptate. Au multe calităţi, dar şi defecte din cauza cărora pierd încrederea celor din jur.

Nativii Gemeni sunt înzestraţi cu spirit vesel şi cu o minte ascuţită. Le place să vorbească mult şi repede, îţi oferă tot felul de amănunte, dar foarte rar esenţialul.

Sunt împrăştiaţi, pierde adesea ocaziile bune în viaţă şi nu acţionează la timp.

Zodia Rac. Cam ipohondră

Racii se ascund în spatele unei carapace dure, îşi protejează cu mare atenţie secretele, sentimentele şi gândurile.

În realitate, sunt persoane foarte sensibile şi destul de puţîn rezistente la durerile sufleteşti.

Mulţi dintre ei sunt ipohondrii şi sunt mereu trişti, preocupaţi şi carcotasi, că le fac viaţă celor din jur un calvar. Când trebuie să ia o decizie, îşi fac atât de multe griji, că mai bine lasă totul baltă!

Zodia Leu. Prea superficială

Leul este semnul regal, sinonim cu exuberanţa, conducerea, cucerirea. Nativii din zodia Leului se pot laudă, înainte de toate, că sunt curajoşi şi cinstiţi.

Dar au câteva defecte foarte greu de tolerat. Au în mod constant nevoie de atenţia celorlalţi şi se laudă cu orice, chiar dacă nu au realizat nimic deosebit.

Pot trăi într-o lume superficială, în care contează doar banul şi pot cădea pradă viciilor mărunte precum alcoolul sau jocurile de noroc.

Zodia Fecioara. Fixista!

Firi serioase şi analitice, Fecioarele sunt în general apreciate, dar fiecare are câte un defect greu de înghiţit. Prea le place să pună totul sub semnul întrebării.

Nativii zodiei despică firul în patru, caută explicaţiile cele mai complexe pentru cel mai simplu lucru şi semnificaţîi ascunse atunci când nu există.

Au tendinţa să rămână blocaţi pe o idee şi nu mai văd soluţiile care îi ajută să evolueze. Iar cel mai grav este că nu pot ierta şi nu pot merge mai departe!

Zodia Balanţă. Oscilează prea mult!

Este singură zodie fără suflet, celelalte fiind toate reprezentate prin fiinţe sau animale. De aceea, persoanele născute sub zodia Balanţei se presupune că sunt obiective şi imparţiale.

Balanţele sunt cei mai buni judecători şi diplomaţi, dar firea lor oscilează între lumina şi întuneric.

Uneori sunt vanitoase şi se cred prea deştepte. Le place să îi manipuleze pe cei din jur şi fac totul doar în interesul lor.

Zodia Scorpion. Cea mai dificilă

Nativii Scorpion sunt caractere puternice, echilibrate, dar au o anumită tendinţa spre izolare şi pasivitate.

Nu întâmplător Scorpionul este considerată cea mai complexă şi dificilă zodie. Nativii ei pot fi fermecători, dar pot fi şi ticăloşi fără scrupule.

Sunt fini psihologi, sunt inteligenţi şi creativi, dar îşi folosesc aceste calităţi nu doar pentru fapte bune, ci şi pentru planurile lor de răzbunare.

Natură lor competitivă îi face să înţepe fără milă.

Citeşte şi:  Fecioară şi Scorpion, printre cele 5 zodii născute cu stea în frunte. Adoră banii, dar şi banii îi adoră pe ei

Zodia Săgetător. Gafează des!

Sagetatorii sunt firile cele mai independente ale zodiacului, în sensul de libertine şi rebele. Le place aventură şi nu de puţine ori riscă să piardă totul pentru o clipă de distracţie.

Nu dau socoteală nimănui şi sunt în stare să recurgă la tot felul de viclesuguri pentru a-şi menţine independenţa.

Au o personalitate magnetică, dar, din cauza lipsei de tact, fac o mulţime de gafe şi se îndepărtează de oamenii care îi apreciază.

Zodia Capricorn. Prea critică

Nativii acestei zodii văd mereu partea goală a paharului şi, dacă îi prinzi într-o zi proastă, nimic nu îi mai scoate din pesimismul lor. Cu siguranţă, au şi o latura întunecată.

Tot timpul au ceva de comentat şi devin obositori. Iar când le propui ceva nou, mai întâi încearcă să îţi critice ideile şi să te demoralizeze, abia apoi se gândesc că s-ar putea să ai dreptate.

Şi mai au o hibă pe care mulţi o descoperă târziu: Capricornii sunt atât de preocupaţi de ei, că nu mai au timp de alţîi!

Zodia Vărsător. Contradictorie

Nativii din zodia Vărsătorului sunt firi neobişnuite şi greu de înţeles. Atitudinea lor se poate schimbă de la o zi la altă, dar nu acesta ar fi cel mai neplăcut aspect al portretului lor, ci tendinţa de a lua mereu decizii greşite.

Se spune că energia zodiei lor este formată din forţe contradictorii. De aceea şi sunt atât de imprevizibili. Pe de altă parte, sunt cheltuitori şi se lasă prea repede cuceriţi de lucrurile superficiale.

Zodia Peşti. Profitoare

Când le merge rău, Peştii fac din ţânţar armăsar şi se supără pe toată lumea. Nu le trece uşor şi nu prea iartă pe nimeni, dacă i-a jignit cineva.

În general, sunt persoane plăcute, cu multe calităţi, dar au o sensibilitate exacerbată. Şi nici nu sunt chiar atât de altruişti cum îi prezintă zodiacul.

De cele mai multe ori, acţionează doar în interesul propriu şi nu se implică să ajute pe nimeni, dacă nu au şi ei ceva de câştigat.