Iată care sunt cele 10 trucuri de frumuseţe pe care orice femeie ar trebui să le respecte. 

 

1. Foloseşte un parfum care te reprezintă

Nu te lasă influenţată de părerile şi gusturile celor din jur. Această este o alegere personală sută la sută. Descoperă care este parfumul care te caracterizează cel mai bine şi foloseşte-l cu mândrie.  

 

2. Manichiură impecabilă

Poţi avea grijă de unghiile tale şi singură, acasă, dar dacă nu te pricepi sau nu ai timp, apelează la serviciile unui profesionist. Totofată, între a avea oja „sărită' de pe unghii şi a nu avea unghiile colorate, alege a doua variantă. Şterge unghiile cu acetonă, iar dacă n-a timp de o manichiură impecabilă, lasă-le aşa –  curate şi îngrijite.

 

3. Evită machiajul în exces

Dacă alegi să îţi evidenţiezi ochii, nu insista şi asupra buzelor. Fie evidenţiezi ochii, fie evidenţiezi buzele.

 

4. Foloseşte cosmetice de bună calitate

Cumpără produse cosmetice în conformitate cu principiul "mai puţin, dar mai bun". Alege variante uşoare de fond de ten pentru utilizarea zilnică, cum ar fi cele fluide sau pulbere. Spală zilnic ustensilele de machiaj. Depozitează cosmeticele corect. Verifică dată de expirare a tuturor produselor pe care le deţii la fiecare 6 luni. Nu regretă când le arunci pe acelea ieşite din termen, sănătatea pielii este mai preţioasă!

 

5. Foloseşte protecţia solară 

Nu exagerăm când spunem că unul dintre cele mai bune remedii împotriva îmbătrânirii pielii este crema cu factor de protecţie solară. Foloseşte-o zilnic, indiferent de anotimp, iar vara alege produse cu SPF 50.

 

6. Ai grijă de părul tău

O rutină corectă şi regulată de îngrijire a părului te poate ajută să împiedici apariţia unor probleme cum ar fi pierderea părului, vârfuri despicate, fire albe prematur şi mătreaţă.

 

7. Foloseşte creme de faţă pentru tipul tău de ten

Primul pas să alegi corect o cremă de faţă este să ţii cont de tipul tău de ten (normal, gras, uscat, mixt, sensibil), apoi de vârstă şi de nevoile pe care le ai. Până în 30 de ani, pielea are nevoie în principal de hidratare, după aceea şi de componente antirid.

 

8. Atenţie la îngrijirea mâinilor

Semnele îmbătrânirii se văd imediat la nivelul mâinilor. Foloseşte în fiecare zi cremă special creată pentru mâini, protejează-ţi mâinile de frig, de soare şi de substanţele chimice când faci curăţenie.

 

9. Îngrijeşte-ţi părul

Da, atunci când chiar nu ai timp, în mod excepţional, prinde-ţi părul într-o coadă. Dar, în general, să-ţi îngrijeşţi părul este una dintre regulile de frumuseţe de la care e bine să nu te abaţi. Specialiştii au trei cuvinte pentru ţine: şampon, balsam şi mască.

Citeşte şi: Cum arată mireasa anului 2019. Cum alegi coafura şi machiajul de nuntă

 

10. Nu ignoră hidratarea.

Hidratarea este foarte importantă şi trebuie să o faci 24 de ore din 24, de la interior la exterior. Primele schimbări legate de vârstă vizuală se datorează faptului că pielea îşi pierde din hidratare. Nu putem opri acest proces, dar îl putem încetini. Începe să utilizezi produse care conţin acid hialuronic şi alte componente hidratante.

 

Sursă: perfecte.ro, libertatea