Dacă ai prin casă acest fruct bogat în vitamina C şi vrei să-l foloseşti şi altfel decât mâncându-l, iată la ce îţi poate fi de folos în treburile casnice:

Citeşte şi: Amestecă aceste ingrediente, iar casa ta va mirosi minunat!

1. Ştiai că o lămâie te poate ajută să înlături rugină? Aşadar, scapă de rugină de pe obiectele din oţel inoxidabil folosind o lămâie. Potrivit secretele.com, pune mai înainte sare pe obiectul cu probleme, las-o să acţioneze, apoi freacă-l cu coajă lămâii. Vei vedea cum coajă va înlătura şi cea mai mică urmă de rugină…Dacă nu-ţi vine să crezi, trebuie doar să încerci şi te vei convinge.

2. Ştiai că poţi să şlefuieşti lemnul utilizând lămâi? Trebuie doar să prepari o soluţie din sucul de la o jumătate de lămâie şi să-l combini cu ulei vegetal. Proporţia trebuie să fie astfel : 1/3 suc de lămâie şi 2/3 ulei. Amestecă bine apoi aplică-o şi curată lemnul, pentru a-i redă strălucirea.

Citeşte şi: 7 idei creative ca să-ţi transformi casa într-un colţ de rai

3. Ştiai că lămâile pot alina durerile de gât? Dacă ai dureri în gât, parleste o lămâie la focul de la aragaz, apoi las-o la răcit. Stoarce sucul şi amestecă-l cu o linguriţă de miere. Scoate seminţele şi asigura-te că amestecul este bine făcut. Consumă băutură pentru a alina durerea de gât. Funcţionează garantat!