Pentru a reconstrui filmul hidrolipidic al pielii, primul lucru bun pe care îl poţi face este să bei multă apă, hidratarea ajutând straturile superficiale ale pielii să fie mai rezistente. Bea cel puţin 8 pahare de apă în fiecare zi.

Ulei de măsline şi zahăr 

Cel mai bun tratament pentru a trata senzaţia de piele uscată este uleiul de măsline. Acesta conţine mulţi antioxidanţi şi acizi graşi benefici pentru pielea ta. Poate calma şi repara pielea uscată de pe picioare. Amestecă 2 linguri de ulei de măsline, 4 linguri de zahăr brun şi o lingură de miere. Masează-ţi picioarele cu acest exfoliant cu mişcări uşoare, câteva minute, apoi aplică o cremă hidratantă.

Citeşte şi: Soluţii naturale pentru pielea uscată

Ulei de cocos, pentru pielea uscată de pe picioare

Este foarte bun pentru tratarea pielii uscate. Conţine o cantitate mare de acizi graşi care compensează orice lipsă de hidratare. Măsoară jumătate de lingură de ulei de cocos pe care să o amesteci uşor între degete. Masează uşor picioarele, apoi îndepărtează orice urmă cu apă caldă, folosind mişcări circulare.

Exfoliere cu iaurt natural şi cu fructe

Iaurtul este un agent de hidratare excelent. În plus, proprietăţile sale antioxidante şi anti-inflamatorii ajută la calmarea pielii uscate şi iritate. Cu ajutorul fructelor se poate face o exfoliere uşoară a pielii, în timp ce iaurtul reţine umezeala în piele, deoarece conţine acid lactic. În amestecul de fructe poţi include papaya, banane, dovleac şi avocado. Zdrobeşte-le şi amestecă-le până când obţii o pastă. Combină-le cu iaurt şi aplică compoziţia pe pielea uscată de pe picioare.

Citeşte şi: Piele uscată pe picioare. 4 remedii ca să fii fină precum catifeaua

Atenţie!

Evită utilizarea săpunurilor cu agenţi puternici de curăţare, mai ales dacă ai deja pielea mai uscată. Experţii susţin că acest tip de săpun alcaliniziează pielea. Optează pentru săpunuri care nu conţin alţi agenţi posibil iritanţi sau alte componente artificiale.

Sursă imagine: www.rougeframboise.com