Reţeta zilei. Budincă de cartofi

Dulci sau albi, cartofii pot fi incluşi în multe preparate, chiar şi deserturi. De data aceasta, îţi oferim o reţetă rapidă de budincă de cartofi cu brânză, usturoi şi caşcaval.

image

Delicioși și ușor de pregătit, cartofii dulci pot fi copți, fierți sau gătiţi la friteuza cu aer cald. Sunt bogați în substanțe nutritive, antioxidanți, ca vitamina C și carotenoizii. Reduc inflamația din organism și te protejează de boli cronice, ajută la buna funcționare a sistemului imunitar şi la îmbunătățirea vederii. În plus, vitamina A previne îmbătrânirea prematură, reduce ridurile de expresie și conferă pielii un aspect sănătos. Nu în ultimul rând, vitamina B6 din cartofii dulci reglează starea de spirit și ajută la calmarea stărilor de anxietate. Iată câte motive ai să-i introduci mai des în meniurile tale cotidiene!

Ingrediente pentru două porţii

500 g cartofi dulci

500 g cartofi albi

2 căței de usturoi

100 g brânză de capră

50 g cașcaval

200 ml smântână pentru gătit

rozmarin

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: Budincă de dovlecei cu pui

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 200 °C. Speli cartofii și-i feliezi, apoi îi amesteci cu usturoiul pisat, sare și piper, după gust. Așezi feliile intercalate de cartofi dulci și albi într-un strat într-o tavă neaderentă. Torni jumătate din cantitatea de smântână, pui jumătate din cantitatea de brânză și cea de cașcaval.

Întinzi într-un strat restul de felii de cartofi, pui brânza rămasă, smântâna și presari cașcavalul.

Vezi și: Budincă de clătite umplute cu carne tocată

Pui deasupra rozmarin, după gust, apoi înfășori tava în hârtie de copt și o dai la cuptor 40 de minute. Dai folia la o parte și mai coci alte 20 de minute.

FOTO: Shutterstock