Ceaiul alb

Calităţilor sale antimicrobiene şi conţinutul de flavonoide, tanin şi polifenoli ajută la reducerea riscului de cancer, a afecţiunilor cardiovasculare. Puternic antioxidant, protejează pielea de efectele nocive ale razelor UV şi de îmbătrânirea prematură. Este recomandat şi persoanelor care suferă de diabet şi celor care vor să slăbească.

Ceaiul verde

Este unul dintre cele mai studiate ceaiuri datorită proprietăţilor sale benefice asupra organismului datorită conţinutul ridicat de antioxidanţi, în special catehina care protejează organismul împotriva cancerului. În urma studiilor s-a constatat că o ceaşcă de ceai verde conţine 105 mg de catehină, în timp ce o ceaşcă de ceai negru conţine doar 10 mg din această substanţă. Dintre toate tipurile de ceai verde, sortimentul matcha are cel mai ridicat nivel de catehină, fiind indicat pentru îmbunătăţirea metabolismului şi implicit pierderea kilogramelor nedorite.

Ceaiul negru

Ţările din Europa de Vest îl numesc ceai negru, în timp ce ţările asiatice îl numesc ceai roşu. Numele său diferă în funcţie de zonă din cauza faptului ca în în ţările vestice este dat în funcţie de culoarea frunzelor, iar în cele asiatice de culoarea ceaiului. Ceaiul conţine doi antioxidanţi unici, numiţi teaflavină şi tearubigină care te ajută să reduci nivelul colesterolului.

Ceaiul Oolong

Acest tip de ceai întruneşte calităţile ceaiului negru şi ale ceaiului verde, fiind un bun adjuvant în tratamentul diabetului de tip 2, protejează dantura împotriva cariilor. Totodată, datorită proprietăţilor antialergice şi antioxidante este folosit adesea pentru tratarea eczemelor.