Diabetul

Ştiai sau nu, diabetul poate fi o cauză majoră pentru care ai putea avea problemele mari cu somnul. Şi asta din cauza celorlalte simptome ale bolii, care te obligă să stai treaz noaptea. În diabet, există o nevoie frecventă de a urina, lucru care-ţi întrerupe somnul şi care afectează dramatic şi calitatea lui, mai ales dacă te trezeşti în mijlocul unui ciclu de somn.
Poţi să previi asta ducându-te la baie înainte să te culci şi încercând să consumi mai puţine lichide seara.

Durere cronică

Motivul e evident, nu mai trebuie să mai intrăm în detalii. Durerile pot fi de nenumărate feluri, de la fibromialgie la artrită, la cârcei sau, Doamne fereşte, alte boli. Nu există o singură modalitate de a combate aceste dureri, pentru că depinde mult de ce tip este această durere. O soluţie ar fi să iei analgezice chiar înainte să te duci la culcare, astfel ca efectul lor să-ţi ocupe cât mai mult timp de somn.

Refluxul acid

E o boală care te poate trezi fix în mijlocul nopţii. Momentul corpului pentru producţia de acid este între 10 seara şi 2 dimineaţa. Ceea ce înseamnă că dacă mănânci chiar înainte să te culci, poţi să ai reflux gastroesofagian în timpul somnului, lucru extrem de neplăcut, de natură să-ţi deranjeze somnul.
De asta e bine ca ultima masă pe care s-o ai să fie cu trei ore înainte de culcare.

Medicamentele

Chiar dacă boala ta nu e de natură să dea insomnie, medicamentele pe care le iei ca s-o tratezi pot să-ţi inducă insomnie. Cele mai obişnuite medicamente care-ţi dau insomnie sunt antidepresivele, antihistaminicele non-sedative, statinele, glucozaminele, medicamentele antihipertensive.
Dacă iei asemenea medicamente şi ai insomnie, vorbeşte cu medicul tău pentru soluţii. sau tratează insomnia ca pe un simptom în sine.

Te-ai gândit să abordezi o dietă pe bază de plante?

Asta nu înseamnă să elimini carnea şi produsele lactate din dietă, ci să pui accent mărit pe vegetale şi produse vegetale.
Dietele pe bază de legume şi cereale integrale aduc un aport sporit de nutrienţi în corpul tău şi îndepărtează toxinele. Ca urmare, corpul tău va munci mai puţin pe timpul nopţii iar tu te vei putea odihni mai bine. Evită mâncarea procesată.


Sursa foto: www.rd.com