Îţi place idea de a fi în formă atât tu,cât şi partenerul tău? Înceacă unele dintre ponturile de mai jos şi vei vedea cât de amuzant şi eficient este să slăbeşti în doi.

1. Urmaţi un curs de dans

Vals,tango sau step,orice stil de dans v-ar plăcea,veţi arde câteva sute de calorii la fiecare lecţie. Prietenii vor fi impresionaţi la următoarea voastră petrecere cât de bine dansaţi,dar şi cât de bine arătaţi.

2. Jogging împreună

E mai greu să te trezeşti dimineaţa şi să alergi singură,dar dacă el este matinal,te va trezi la timp pentru a avea timp să alergaţi împreună. Atenţie,însă,e periculos să intraţi într-o competiţie de genul „cine slăbeşte mai mult”,pentru că fiecare are ritmul său.

3. Luaţi masa în familie

Ai nevoie de acordul tuturor membrilor înainte de a-i pune la cură. Cu forţa nu vei obţine nimic... Important e să vreţi acelaşi lucru şi să vă susţineţi reciproc. Dacă luaţi masa împreună,mai ales cina,după ce aţi gătit împreună,veţi descoperi că este un mod chiar romantic să scăpaţi de câteva kilograme. Trebuie să mai ştii că la o masă,el are nevoie de 1.000-1.150 de calorii,în timp ce tu doar de 760-880 de calorii,pentru că el consumă mai multă energie.

4. Gătiţi în doi

Ce poate fi mai plăcut decât să te ajute şi el la gătit? Ca să nu mai vorbim că renunţarea la semipreparate,la pizza,la mâncarea de tip fast-food este o metodă sigură de a slăbi. Mâncarea preparată acasă este mai sănătoasă,pentru că o poţi găti fără grăsime sau îndulcitori.

5. Porniţi în drumeţii

Televizorul şi computerul vă consumă aproape tot timpul liber,însă aveţi nevoie de mişcare. În plus,cum nu găsiţi altceva de făcut,ronţăiţi tot felul de dulciuri care vă îngraşă. Mersul pe bicicletă sau drumeţiile la sfârşitul săptămânii sunt pretexte excelente pentru a ne pune muşchii la treabă.

6. Redecoraţi o cameră

Vopsirea pereţilor unei încăperi şi aşezarea în alt mod a mobilei poate schimba în mod radical felul în care arată o cameră. Lucraţi împreună la redecorare şi vă va ajuta să:

-scăpaţi de câteva kilograme în plus

-aveţi o relaţie mai bună,în urma colaborării la acest mic proiect

-vă bucuraţi că aveţi o cameră mai frumoasă şi poate chiar să vă gândiţi să extindeţi redecorarea în altă încăpere.

7. Spălaţi maşina amândoi

Curăţarea automobilului personal este o corvoadă? Nu va fi la fel dacă faceţi asta împreună. În acest fel,veţi economisi banii pe care îi dădeaţi pe spălarea profesională a maşinii şi veţi cheltui doar calorii. Într-o jumătate de oră,veţi pierde 150 de calorii.

Exemplu de meniu

Micul dejun:

Pentru amândoi

* Suc de portocale proaspăt stors
* Pâine prăjită integrală şi gem (fără zahăr)
* Iaurt degresat
* Cafea sau ceai neîndulcit

Pentru el

* un ou şi o felie de şuncă slabă

Prânz:

Pentru amândoi

* O porţie de salată asezonată cu suc de lămâie
* O porţie de legume şi una de carne sau de peşte (cantităţile potrivite le găseşti mai jos)
* O felie de brânză degresată şi o felie de pâine
* Un fruct crud

Cină:

Pentru amândoi

* Un bol de supă de legume
* 100 g de legume
* O salată de verdeţuri
* Un iaurt sau o felie de brânză
* Un fruct crud