Ce atribuții are un designer de interior
Ții minte când erai mai mică și te uitai în reviste sau pe internet la tot felul de amenajări interioare și te întrebai oare cum s-a ajuns la acele rezultate?
Ei bine, acum răspunsul este mai mult decât simplu decât în acele vremuri: prin participarea la un curs online de design interior.
Fie că dorești să îți îmbunătățești aptitudinile dacă lucrezi deja în acest domeniu, că vrei să faci o schimbare de carieră, că vrei să îți amenajezi casa ca hobby sau să îi ajuți și pe cei apropiați în acest sens, designul interior pare să fie o pasiune a ta, atunci trebuie neapărat să te înscrii la un curs.
Cursurile online de design interior sunt o bună oportunitate, atât să înveți, cât și să te perfecționezi. Învățarea continuă în orice domeniu este deosebit de importantă pentru a putea evolua și pentru a-ți putea face treaba cât mai bine.
Înainte însă de a lua o asemenea decizie, cel mai bine este să știi cu ce anume se ocupă un designer de interior, pentru că este mai mult decât punerea mai multor piese de mobilier și accesorii la un loc.
Dacă acest subiect este de interes pentru tine, ai ajuns la locul potrivit. Azi îți spunem mai multe detalii despre jobul de designer de interior și, cine știe, poate informația va fi pe placul tău și vei face chiar o schimbare în carieră. Sau cel puțin să faci un curs prin care să-ți dai frâu liber imaginației.
Ce atribuții are un designer de interior
A fi designer de interior înseamnă a face mereu o combinație între creativitate, cunoștințe tehnice și bune aptitudini de comunicare cu clientul. Acestea sunt cele mai importante trei trăsături pe care trebuie să le ai în această meserie. Dar stai liniștită chiar, dacă nu le deții pe toate din prima, ele se pot învăța și dezvolta de-a lungul timpului. Vei face greșeli din care vei învăța și fiecare lucrare îți va ieși tot mai bine.
1. Evaluează nevoile clientului în funcție de spațiul de care dispune și de preferințele acestuia. Orice proiect începe cu o discuție inițială care este urmată de un concept de design care conține tema generală, paleta de culori și un buget aproximativ.
2. Crează planul de design, atât în 2D, cât și în 3D, pentru a putea aranja piesele de mobilier și accesoriile și a avea o vedere cât mai bună a felului în care acestea arată împreună. Tot aici intră și alegerea materialelor și a texturilor și partea de iluminat. Toate acestea vin puse împreună în diverse instrumente de design, în funcție de ce se potrivește mai bine fiecăruia.
3. Se ocupă și de managementul resurselor și al bugetului, deși acesta nu este niciodată unul final. Asta mai ales pentru că materialele și manopera pot să difere de la un magazin la altul și în funcție de preferințele clientului. Poate să ofere consultanță și pentru partea de meșteri și furnizori, însă acest lucru nu este unul de care este nevoie să se ocupe designerul.
4. Încă un aspect care poate să fie opțional, însă este important și ar prinde bine să îl oferi este urmărirea proiectului la fața locului, supervizarea echipelor de lucru. De multe ori, cei care construiesc sau renovează nu au timp să se ocupe de aceste aspecte și nici nu se pricep, așa că un ajutor în această parte de management al șantierului este mai mult decât binevenit.
5. Trebuie să te adaptezi mereu la tendințele care sunt în schimbare, ca în orice alt domeniu, dealtfel. Asta poți să o faci prin participarea la cursuri și la conferințe, prin cititul de reviste și articole din domeniu și discutând cu alți colegi. Acest schimb de informații este foarte util, deoarece îți poate schimba și ție perspective și felul în care vezi lucrurile.
A fi designer de interior și a-ți pune amprenta asupra a zeci, poate sute de vieți de-a lungul carierei este un lucru minunat. Așa că, dacă simți că ai înclinații spre acest domeniu, dă-i o șansă și vei vedea cât de satisfăcătoare este această meserie.
Credite foto: unsplash.com