Cercetătorii au studiat mult pe baza acestui subiect. În trecut, în ziare şi la televizor puteai citi şi auzi frecvent că ouăle sau creveţii fac parte din categoria alimentelor care duc la creşterea nivelului de colesterol din sânge. Surprinzător, nu ele reprezintă principala cauză a nivelului ridicat, ci alte alimente pe care obişnuim să le consumăm des şi care sunt accesibile pentru oricine. Iată o parte dintre ele!

Alimentele prăjite

Uleiurile folosite la prăjit sunt deseori bogate în grăsimi nesănătoase, iar cercetările au constatat că prepararea alimentelor în aceste uleiuri, aflate la temperaturi ridicate, induc reacţii chimice, care influenţează formarea grăsimilor trans. Aceste alimente grase trebuie să fie evitate, deoarece sunt nesănătoase. Printre alimentele des consumate de mulţi şi totodată extrem de periculoase se numără: cartofii prăjiţi, brânza prăjită, gogoşile şi produsele de patiserie, mâncarea de tip fast-food, dar şi carnea prăjită.

Citeşte şi Colesterolul, aliat sau inamic? Forma LDL oxidat are cea mai mare rată de depunere pe artere!