Olena Zelenska, întâmpinată de Prințesa de Whales. Va participa și Volodimir Zelenski la funeraliile Reginei?

19 septembrie 2022   Evenimente

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, a fost întâmpinată de Catherine, Prințesa de Wales, la Palatul Buckingham, cu ocazia funerariilor Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. 

Kate Middleton (40 de ani) a avut o audiență specială cu Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska (44 de ani), duminică, la Palatul Buckingham, cu o zi înainte de înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. 

Citește și: Regina Elisabeta a II-a nu și-ar fi dorit o înmormântare „lungă și plictisitoare” 

Olena Zelenska urmează să participe la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, în numele Ucrainei. Ea se numără printre cei peste 500 de demnitari și lideri mondiali, care au ajuns în Londra, pentru a-i aduce un ultim omagiu regretatului monarh.

Mai mulți lideri ai lumii vor fi prezenți la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, printre care: președintele american, Joe Biden cu soția sa, Jill, președintele francez Emmanuel Macron, președintele italian Sergio Mattarella, președintele sud-coreean Yoon Suk-Yeo, dar și împăratul japonez Naruhito.  

Va fi prezent la ceremonii și președintele Volodimir Zelenski? 

Președintele Volodimir Zelenski, care a fost lăudat de membrii familiei regale pentru poziția fermă pe care a avut-o în contextul războiului cu Rusia, va rămâne în Ucraina, informează „People‟. 

Kate Middleton și Prințul William, solidari cu Ucraina 

Kate Middleton și soțul ei, Prințul William, și-au arătat anterior solidaritatea față de poporul ucrainean. Într-o declarație distribuită pe contul lor comun de Twitter, cei doi au scris: „Suntem alături de președinte și de tot poporul Ucrainei în timp ce luptă cu curaj pentru viitor‟.

Vezi și: FOTO Președintele ucrainean, îndrăgostit încă din adolescență de soția sa. Cine e femeia superbă din spatele lui Volodimir Zelensky? E superbă! 

De asemenea, în luna aprilie, cuplul regal a vizitat sediul Comitetului pentru Situații de Urgență, din Londra, pentru a afla mai multe despre modalitățile de sprijinire a persoanelor afectate de invadarea Ucrainei de către Rusia. Kate Middleton și Prințul William s-au întâlnit cu membri ai comunității și cu mai mulți voluntari pentru a afla despre serviciile oferite în centru și despre provocările cu care se confruntă Ucraina. De altfel, președintele rus, Vladimir Putin, nu a fost invitat la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. 

Sursă foto: Twitter 

Mai multe