Brigitta Gheorghe, de la muzică la arta culinară

21 iulie 2024   Viață de vedetă

Pentru mulţi dintre noi este extrem de greu, dacă nu imposibil să ne reinventăm profesional. Brigitta Gheorghe a trecut de la muzică la profesia de bucătar şi dovedeşte că totul se poate dacă ai ambiţie şi-ţi doreşti să înveţi ca la carte o nouă meserie.

O cunoşti de la emisiunea concurs „Vocea României‟, dar şi de la „Chefi la cuţite‟. Ea este Brigitta, are 37 de ani și locuieşte în orașul Pantelimon. Încă din copilărie a început să cânte în corul bisericii, grupuri, apoi solo, concursuri, festivaluri, emisiuni, trupe de cover-uri, până când a ajuns la „Brighi‟. După cum ne-a povestit, a fost un parcurs tare frumos și interesant pentru ea. Fără aceste experiențe nu ar fi astăzi Brigitta, aşa cum este ea. Dar ce a covins-o că este momentul să facă o schimbare în viaţa ei profesională şi s-o ia de la zero, pentru a fi bucătar?

I se propuneau reinventări care nu i se potriveau

Când a ales muzica, visa la o „finalitatea mai frumoasă‟, o proiecție de-a ei în ceea ce privește cariera muzicală ideală. Totuşi, s-a simţit dezamăgită, chiar dacă a avut şi o colaborare cu Snoop Dog. Ne-a explicat: „Industria muzicală este o industrie ca oricare alta, este un business și, așa cum trebuie să studiezi piața înainte să lansezi un produs, așa trebuie să faci și când lansezi o piesă. Să vezi cui te adresezi, ce mesaj vrei să promovezi, ce imagine dorești să ai etc. Iar eu visam să fiu un produs ușor diferit, un produs care în acea perioadă era mult mai puțin popular. Mi se propuneau multe reinventări din mai multe puncte de vedere, însă nu se potriveau cu mine, așa că am decis să pun proiectul pe hold‟.

A fost surprinzător de ușor să-şi schimbe cariera

I-a plăcut mereu să gătească, doar că ea considera că nu o făcea prea bine. Şi-a aprofundat cunoștințele, a urmat școala de bucătar, apoi pe cea de cofetar și, în cele din urmă, pe cea de patiser. Îşi mai doreşte să le urmeze și pe cele de brutar și barista.

„Mereu am considerat că dacă un lucru nu merge și ajungi să forțezi demersul lucrurilor, înseamnă că nu este drumul tău. Dacă, în muzică, mă loveam de multe obstacole, bucătăria a fost tare blândă cu mine în ceea ce privește parcursul meu. Familia m-a susținut pentru că, după multe dezamăgiri și valuri de nereușite, eram din nou fericită și entuziasmată, cu vise mari. Atunci când gătesc, simt cum mi se golește mintea, dispare noțiunea timpului și intru într-un fel de transă‟, a mărturisit ea.

A făcut școala de bucătar în anul 2014. A lucrat ca ucenic în timpul şcolii, apoi a fost bucătar pe rece (salate), manager de locație. A luat o pauză să-şi crească cei doi băieței, apoi a lucrat în apropierea casei ca bucătar-șef la o fermă cu animale domestice. Acum, este office administrator la una dintre cele mai moderne fabrici de pâine din Europa, dar cochetează și cu cofetăria în timpul liber.

Te-ar mai putea interesa: TEST. Ce vezi prima oară îţi arată ce profesie ţi se potriveşte

Şi-a ţinut copiii aproape

Brigitta a ales să lucreze aproape de casă pentru a îmbina familia cu meseria.

În timp ce alți bucătari vânau salarii cu multe zerouri, ea se mulțumea să muncească în bucătărie și să știe că avea copiii aproape de ea, în parcul cu animale domestice în care lucra. Îşi aminteşte: „Nu am simțit niciodată că nu-i am aproape. Mami era acolo pentru ei, la fiecare bubiță neprevăzută. Gătesc mâncare tradițională, ca să fie pe gustul copiilor. Acum, sunt în perioada ciorbițelor și a sendvişurilor. Le fac pâine în casă și încerc să le ofer produse cât mai naturale. ‟

Cele mai grele momente în noua carieră?

„Am fost nevoită să renunț la echipa mea dragă din bucătărie. Mi s-a oferit o oportunitate minunată de a lucra într-un domeniu nou mie și, cum îmi cam plac provocările, am îmbrățișat această oportunitate și, de aproape un an, sunt office administrator. Este minunat să lucrezi cu oameni profesioniști și pasionați la un asemenea nivel. Ce știam eu despre realizarea pâinii artizanale se face la scară larga de roboți și mă fascinează acest aspect.‟

Vezi si: Top 3 motive pentru care nu trebuie să-ţi fie teamă să o iei de la capăt în viaţă

Sfatul ei

„Nu mai stați pe gânduri! Înscrieți-vă la cursuri de ce o fi, make-up, mani, cofetărie, ce vă atrage. Aprofundați-vă cunoștințele! Așa descoperiți dacă vă place într-adevăr o meserie. Câteodată ne imaginăm lucrurile într-un anumit fel și când ajungem să le facem, ne dăm seama că sunt mult mai diferite decât ne-am imaginat inițial. Așa am pățit eu cu muzica. Dar asta nu înseamnă că nu avem ceva frumos pus de-o parte pentru noi. Cu toții avem valeități și talente, noi doar trebuie să le descoperim.‟

FOTO: arhivă personală

Mai multe