Secrete de gătit inteligent, pe care bucătarii n-ar vrea să le știi

A ști cum să prepari câteva feluri de mâncare de bază în bucătărie este întotdeauna o abilitate bună. Încearcă rețete noi, îmbunătăţeşte-le pe cele preferate și organizează o cină cu prietenii. Vei avea parte de mese mai gustoase şi mai uşor de realizat dacă urmezi aceste sfaturi venite de la profesioniști!

image

Gătitul poate fi distractiv dacă urmezi sfaturile bucătarilor, combini ingrediente preferate şi adaugi condimentele sau ierburile aromatice potrivite. Este esenţial să ai o varietate de condimente. Cel puţin aceasta este concluzia la care a ajuns un fost bucătar din Los Angeles după ani de experienţă. Într-un interviu pentru Eatthis.com, a recomandat: „Ierburile și condimentele trebuie să nu lipsească din nicio cămară, iar termenul de valabilitate pentru majoritatea este destul de lung‟. Chiar şi un vârf de cuţit din condimentul preferat poate adăuga o aromă excepțională unui preparat.

Fii creativ cu ce ai

Nu poți ajunge la magazinul alimentar? Fii creativ cu ceea ce ai deja! De exemplu, ia o conservă de năut şi prepară un humus sau o salată. Bucătarul american Dave Anderson are trei adolescenți care evită cu orice preț ceea ce rămâne de la o masă. Așa că a găsit o modalitate de a face resturile gustoase. „Într-o seară, avem o masă simplă de fasole boabe, orez basmati brun și câteva legume sotate și prăjite. Simplu, gustos, hrănitor. A doua zi, facem burritos sau tacos. Fasolea este prăjită, orezul devine orez spaniol, legumele intră așa cum sunt și vom pregăti niște salsa și guacamole‟, a spus Anderson.

Vezi și: Cum să prepari cea mai bună carne de pui la grătar

Din aceleași resturi, poți face și burgeri vegetali de casă, o supă sau tocană. „Distracția este să te provoci să fii creativ cu ceea ce rămâne de la o masă, deoarece posibilitățile sunt cu adevărat nesfârșite. Vei economisi timp în bucătărie”, a explicat bucătarul.

Ian Rough, bucătar pentru restaurantele Cameron Mitchell din Ohio, SUA, recomandă, gândirea meniurilor pe termen lung și feluri de mâncare care ajung pentru mai multe zile la rând. De exemplu, ceva pe care îl puteți face și apoi îl puteți folosi pentru zilele următoare când aveți nevoie de o masă rapidă este o oală mare de supă de roșii. „Adăugați câteva sandvișuri cu brânză la grătar și aveți o masă în cel mai scurt timp”, spune el.

Foloseşte fasole boabe din conservă

Ai grijă să păstrezi în cămară conserve cu fasole boabe care pot fi folosite pentru a prepara rapid ceva delicios. Mai mult, adaugă cu ușurință proteine în orice fel de mâncare. Dacă ai cutii de fasole în cămară, acum este momentul perfect pentru a le folosi inteligent. Transformă-le într-o supă delicioasă sau într-o salată.

Citește și: Greşeli pe care le faci când găteşti

Coace-ţi propriul aluat

Christian Frangiadis, bucătar la restaurantul Spork din Pittsburgh, spune că, de fapt, a face pâine nu este atât de dificil. Este nevoie doar de puţin timp în plus pentru a o lăsa la crescut.

Un alt bucătar, Soo Ahn, de la restaurantul Adalina din Chicago, recomandă tuturor să încerce să-și facă singuri aluatul de pizza: „Rețetele sunt foarte ușoare și toate ingredientele le poți găsi la un magazin alimentar din apropiere”, spune Ahn.

La sfârșitul săptămânii, de obicei rămâi cu o mulțime de resturi de mâncare. În loc să arunce mâncarea sau s-o înghețe, Soo Ahn le foloseşte pentru a face niște umpluturi creative de empanada sau toppinguri pentru pizza.

FOTO: Shutterstock