Cine este cel mai bun bucătar din lume. Indiciu: și-a trimis mâncarea în spațiu

Există mulți bucătari iscusiți, însă cei mai buni din lume au fost incluși în acest top, în funcție de experiență și de stelele Michelin pe care restaurantele lor rafinate le au. Fă cunoștință cu cei mai buni bucătari din lume! 

image

Cei mai buni bucătari din lume ai anului 2022 au fost incluși în topul „Trulyexperiences‟. Ei au fost selectați în funcție de numărul uimitor de stele Michelin al restaurantelor lor, care sunt, fără îndoială, cele mai mari distincții din industria culinară internațională. 

Îți prezentăm primii cinci bucătari din top și motivele pentru care sunt atât de buni! 

Citește și: Secrete de gătit inteligent, pe care bucătarii n-ar vrea să le știi 

Locul 5: Anne-Sophie Pic (8 stele Michelin) 

Să începem cu doamnele! Mai exact, cu singura femeie bucătar din acest top. Anne-Sophie Pic este un bucătar din Franța, care deține opt stele Michelin. Ea a urmat conducerea restaurantului familiei sale „Maison Pic‟, imediat după moartea tatălui său, în anul 1997, fără nicio altă pregătire culinară formală. Acum, deține cinci restaurante extrem de apreciate. 

Locul 4: Yannick Alléno (10 stele Michelin) 

Optsprezece restaurante conduce bucătarul Yannick Alléno, iar „Alléno Paris au Pavillon Ledoyen‟, unul dintre cele mai vechi restaurante din Paris, este al său. Yannick Alléno se poate mândri cu 10 stele Michelin, dar și cu activitatea sa de dezvoltare și cercetare din bucătăria franceză. El a pus bazele mișcării culinare „Modern Cuisine‟.

Locul 3: Martín Berasategui (12 stele Michelin) 

Fiind al treilea cel mai bun bucătar din lume, Martín Berasategui are 12 stele Michelin, mai mult decât orice alt bucătar spaniol. Acest bucătar excepțional a câștigat prima stea Michelin la vârsta de 25 de ani, iar în prezent deține restaurante în Republica Dominicană, Mexic, Costa Rica, Tenerife și Barcelona. Potrivit „Trulyexperiences‟, Martín Berasategui este considerat a fi o „legendă‟ în bucătărie. 

Locul 2: Pierre Gagnaire (14 stele Michelin)

Un al bucătar francez renumit este Pierre Gagnaire. El a primit prima stea Michelin la doar 26 de ani și nu s-a oprit atunci. În prezent, deține 14 stele de acest tip și are 18 restaurante de excepție în întreaga lume, inclusiv Sketch, din Londra, unul dintre cele mai bune restaurante cu stele Michelin din Mayfair. 

Vezi și: Povestea lui Charles Joughin, bucătarul de pe Titanic. Cum a supraviețuit și cum a salvat viața unor pasageri

Locul 1: Cel mai bun bucătar din lume: Alain Ducasse (19 stele Michelin)

Alain Ducasse este bucătarul care doboară recordurile pentru cel mai multe stele Michelin ale unui bucătar în viață. Considerat a fi cel mai bun chef din lume, el a construit un imperiu de-a lungul anilor, cu cele 36 de restaurante, aflate pe tot globul. 

Alain Ducasse este bucătarul care deține 21 de stele Michelin și primul bucătar care deține trei stele Michelin în trei orașe diferite. Alain Ducasse este și singurul bucătar din acest top care și-a trimis mâncarea în spațiu. În 2015, el le-a asigurat mesele astronauților de la NASA, care se aflau la bordul Stației Spațiale Internaționale (International Space Station). 

image
  • Bucătarul care a avut cele mai multe stele Michelin a fost Joël Robuchon, cunoscut drept „Bucătarul secolului‟. El a încetat din viață pe 6 august 2018, iar în acel moment avea în portofoliu 28 de stele.
  • În topul celor mai buni bucătari din lume se află și: Gordon Ramsay, Thomas Keller, Yoshihiro Murata, Seiji Yamamoto, Andreas Caminada, Heston Blumenthal, Masahiro Yochitake, Heinz Beck, Jordi Cruz, Paco Perez și Quique Dacosta. 

Sursă foto: Shuttestock, Pinterest, Wikipedia 



Recente

vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg