Cine este cel mai bun bucătar din lume. Indiciu: și-a trimis mâncarea în spațiu

Există mulți bucătari iscusiți, însă cei mai buni din lume au fost incluși în acest top, în funcție de experiență și de stelele Michelin pe care restaurantele lor rafinate le au. Fă cunoștință cu cei mai buni bucătari din lume! 

image

Cei mai buni bucătari din lume ai anului 2022 au fost incluși în topul „Trulyexperiences‟. Ei au fost selectați în funcție de numărul uimitor de stele Michelin al restaurantelor lor, care sunt, fără îndoială, cele mai mari distincții din industria culinară internațională. 

Îți prezentăm primii cinci bucătari din top și motivele pentru care sunt atât de buni! 

Citește și: Secrete de gătit inteligent, pe care bucătarii n-ar vrea să le știi 

Locul 5: Anne-Sophie Pic (8 stele Michelin) 

Să începem cu doamnele! Mai exact, cu singura femeie bucătar din acest top. Anne-Sophie Pic este un bucătar din Franța, care deține opt stele Michelin. Ea a urmat conducerea restaurantului familiei sale „Maison Pic‟, imediat după moartea tatălui său, în anul 1997, fără nicio altă pregătire culinară formală. Acum, deține cinci restaurante extrem de apreciate. 

Locul 4: Yannick Alléno (10 stele Michelin) 

Optsprezece restaurante conduce bucătarul Yannick Alléno, iar „Alléno Paris au Pavillon Ledoyen‟, unul dintre cele mai vechi restaurante din Paris, este al său. Yannick Alléno se poate mândri cu 10 stele Michelin, dar și cu activitatea sa de dezvoltare și cercetare din bucătăria franceză. El a pus bazele mișcării culinare „Modern Cuisine‟.

Locul 3: Martín Berasategui (12 stele Michelin) 

Fiind al treilea cel mai bun bucătar din lume, Martín Berasategui are 12 stele Michelin, mai mult decât orice alt bucătar spaniol. Acest bucătar excepțional a câștigat prima stea Michelin la vârsta de 25 de ani, iar în prezent deține restaurante în Republica Dominicană, Mexic, Costa Rica, Tenerife și Barcelona. Potrivit „Trulyexperiences‟, Martín Berasategui este considerat a fi o „legendă‟ în bucătărie. 

Locul 2: Pierre Gagnaire (14 stele Michelin)

Un al bucătar francez renumit este Pierre Gagnaire. El a primit prima stea Michelin la doar 26 de ani și nu s-a oprit atunci. În prezent, deține 14 stele de acest tip și are 18 restaurante de excepție în întreaga lume, inclusiv Sketch, din Londra, unul dintre cele mai bune restaurante cu stele Michelin din Mayfair. 

Vezi și: Povestea lui Charles Joughin, bucătarul de pe Titanic. Cum a supraviețuit și cum a salvat viața unor pasageri

Locul 1: Cel mai bun bucătar din lume: Alain Ducasse (19 stele Michelin)

Alain Ducasse este bucătarul care doboară recordurile pentru cel mai multe stele Michelin ale unui bucătar în viață. Considerat a fi cel mai bun chef din lume, el a construit un imperiu de-a lungul anilor, cu cele 36 de restaurante, aflate pe tot globul. 

Alain Ducasse este bucătarul care deține 21 de stele Michelin și primul bucătar care deține trei stele Michelin în trei orașe diferite. Alain Ducasse este și singurul bucătar din acest top care și-a trimis mâncarea în spațiu. În 2015, el le-a asigurat mesele astronauților de la NASA, care se aflau la bordul Stației Spațiale Internaționale (International Space Station). 

image
 • Bucătarul care a avut cele mai multe stele Michelin a fost Joël Robuchon, cunoscut drept „Bucătarul secolului‟. El a încetat din viață pe 6 august 2018, iar în acel moment avea în portofoliu 28 de stele.
 • În topul celor mai buni bucătari din lume se află și: Gordon Ramsay, Thomas Keller, Yoshihiro Murata, Seiji Yamamoto, Andreas Caminada, Heston Blumenthal, Masahiro Yochitake, Heinz Beck, Jordi Cruz, Paco Perez și Quique Dacosta. 

Sursă foto: Shuttestock, Pinterest, Wikipedia Recente

Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg