Top 3 motive pentru care nu trebuie să-ţi fie teamă să o iei de la capăt în viaţă

Există momente în viaţă când descoperim că nu suntem în punctul în care ne-am dori şi, mai mult, nici măcar în direcţia necesară. Tot ce ne rămâne de făcut este să decidem dacă a venit momentul pentru a face o schimbare ori continuăm tot aşa şi vom vedea unde vom ajunge.

image

Cu siguranţă, şi ţie ţi s-a întâmplat cel puţin o dată în viaţă să constaţi că drumul sau punctul în care te afli nu este cel la care ai visat. Şi, mai mult decât atât, nu este cel care te poate face să fii, cu adevărat, fericită. Dacă o schimbare majoră în viaţă este ceva de care te temi, ei bine, află că nu eşti singura.

Iată 3 motive pentru care nu trebuie să-ţi fie teamă să o iei de la capăt în viaţă:

1.  Ai şansa de a face un lucru mai bine decât prima dată

Câţi dintre noi, oare, nu ne-am dorit ca viaţa să aibă un buton de repeat, la fel ca şi vechiul nostru casetofon? Indiferent unde te afli acum, trebuie să ştii că nu ai atins, încă, vârful pe care poţi ajunge. Asta este valabil chiar şi pentru persoanele împlinite, atât personal, cât şi profesional.

Poţi privi viaţa precum prepararea unei reţete: dacă greşeşti atunci când citeşti instrucţiunile, poţi strica tot preparatul. Indiferent ce ai adăuga ulterior, gustul nu mai poate fi cel care trebuia. Aşa că, cel mai bine este să o iei de la capăt şi să încerci din nou. Dacă partea financiară te nelinişteşte, poţi face o simulare credit nevoi personale, pentru un card de cumpărături sau chiar pentru un credit imobiliar, în funcţie de ceea ce ai tu nevoie. În cazul în care singurătatea este cea care te sperie cel mai tare, câteva şedinţe de terapie cu siguranţă te pot ajuta să o înfrunţi.

2.  Vei căpăta mai multă experienţă

Există o persoană pe care să o admiri din toată inima? Probabil este cineva care pare că a găsit reţeta succesului în viaţă, care ştie exact ce alegeri să facă pentru ca lucrurile să iasă cât mai bine. A o lua de la capăt îţi va permite să înveţi cât mai multe, extinzându-te în afara graniţelor vechii tale vieţi. Greşelile şi experienţele mai puţin fericite fac parte din procesul tău de învăţare. O schimbare de direcţie în viaţă este oportunitatea perfectă de a încerca, a eşua şi a învăţa cum să faci lucrurile mai bine.

Îţi aminteşti cum în copilărie te jucai cu plastilina sau desenai cu cretă pe asfalt? De câte ori nu ţi s-a întâmplat să greşeşti ori să nu-ţi placă rezultatul final? Ce a urmat era simplu: stricai/ştergeai şi o luai de la capăt. La fel poţi face şi acum: să începi ceva ce-ţi doreşti şi să nu te laşi până când nu obţii.

3.  Timpul nu stă în loc

Mereu vei găsi scuze legate de timp pentru a amâna să faci o schimbare. Fie eşti prea tânără, fie este prea devreme, fie ai prea mulţi ani şi tot aşa. Însă, ceea ce pare că mulţi dintre noi uităm este faptul că viaţa pe acest pământ este finită. Frica de a o lua de la capăt în viaţă nu face decât să-ţi irosească timpul necesar pentru a-ţi trăi cea mai bună viaţă.

Nu te mai crampona de timp deoarece, dacă ai ajuns la ideea că ţi-ai dori o astfel de schimbare majoră în viaţă, cel mai probabil, momentul potrivit este chiar acum.

Teama de necunoscut este una absolut firească, ce stă în fiecare dintre noi. A fi o persoană curajoasă nu înseamnă să nu ai teamă, ci să iei decizia de a o înfrunta. A o lua de la capăt în viaţă este o modalitate de a-i aduce îmbunătăţiri, de a-ţi maximiza abilităţile şi de a face lucrurile astfel încât acestea să te ducă acolo unde visezi. Recompensele de a începe de la capăt sunt impresionante și îți pot oferi o viață mai bună decât înainte, indiferent de motivul pentru care decizi o iei de la capăt.

Sursa foto: Shutterstock



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg