Greșeli pe care le poți face foarte ușor când gătești. Le știai?

Până și cei mai experimentați bucătari pot să greșească, iar din erorile lor, noi putem să avem ceva de învățat. Ești pregătit să descoperi cele mai întâlnite greșeli în materie de gătit? 

image

Gătitul poate fi o provocare, deoarece necesită abilități speciale de concentrare și răbdare. În timp ce unele persoane se pricep de minune în bucătărie, altele nu se descurcă atât de bine în artele culinare, deși fac tot posibilul. Așa că, iată care sunt cele mai frecvente greșeli întâlnite în bucătărie! 

Citește și: Greșeli care pot distruge calitatea preparatelor. La ce trebuie să fii atent atunci când gătești 

Gătitul pastelor cu puțină apă 

Pregătirea pastelor pare simplă, însă pentru a obține o porție de paste corectă, este necesar să ții cont de câteva reguli. De pildă, este absolut necesar să folosești o cantitate suficientă de apă. În caz contrar, pastele pot să devină uscate sau să se lipească de oală.

Soluția este extrem de simplă - trebuie doar să adaugi aproximativ patru litri de apă la o jumătate de kilogram de paste nefierte sau să te asiguri că volumul apei o să depășească pastele fierte. 

Sărezi la final?

Și această acțiune este una greșită. Corect este să adaugi sare în preparat pe măsură ce adaugi ingredientele în oală și să guști preparatul, din când în când. Astfel, te asiguri că aroma este uniformă. 

Vezi și: Trucuri de gătit virale pe TikTok care îți pot ușura treaba în bucătărie 

Spargi ouăle în același recipient 

Ce-i drept, când te grăbești, este destul de simplu să spargi ouăle pentru omletă într-un singur bol. Dar asta ar putea fi o acțiune greșeală, deoarece riști să rămână bucăți de coji în recipient și îți va fi mult mai greu să le scoți ulterior din bol.

Pentru a evita acest risc, este bine să spargi ouăle în boluri mici și să le pui într-un castron mai mare, înainte să le gătești. 

Folosești lingura de lemn când amesteci carnea tocată 

De regulă, lingura de lemn se folosește pentru a amesteca orice fel de mâncare, însă când vine vorba de carnea tocată, cel mai bine este să folosești un zdrobitor de carne.

Această ustensilă te va ajuta să separi carnea, așa cum îți dorești, iar preparatul se va găti uniform. Destul de simplu, nu? 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
barbat elegant cu costum jpg
Cartofi dulci umpluti  Sursa foto shutterstock 1012614088 jpg
Secretele ciocolatei sanatoase  Sursa foto chocolate 968457 1280 jpg