Greșeli pe care le poți face foarte ușor când gătești. Le știai?

Până și cei mai experimentați bucătari pot să greșească, iar din erorile lor, noi putem să avem ceva de învățat. Ești pregătit să descoperi cele mai întâlnite greșeli în materie de gătit? 

image

Gătitul poate fi o provocare, deoarece necesită abilități speciale de concentrare și răbdare. În timp ce unele persoane se pricep de minune în bucătărie, altele nu se descurcă atât de bine în artele culinare, deși fac tot posibilul. Așa că, iată care sunt cele mai frecvente greșeli întâlnite în bucătărie! 

Citește și: Greșeli care pot distruge calitatea preparatelor. La ce trebuie să fii atent atunci când gătești 

Gătitul pastelor cu puțină apă 

Pregătirea pastelor pare simplă, însă pentru a obține o porție de paste corectă, este necesar să ții cont de câteva reguli. De pildă, este absolut necesar să folosești o cantitate suficientă de apă. În caz contrar, pastele pot să devină uscate sau să se lipească de oală.

Soluția este extrem de simplă - trebuie doar să adaugi aproximativ patru litri de apă la o jumătate de kilogram de paste nefierte sau să te asiguri că volumul apei o să depășească pastele fierte. 

Sărezi la final?

Și această acțiune este una greșită. Corect este să adaugi sare în preparat pe măsură ce adaugi ingredientele în oală și să guști preparatul, din când în când. Astfel, te asiguri că aroma este uniformă. 

Vezi și: Trucuri de gătit virale pe TikTok care îți pot ușura treaba în bucătărie 

Spargi ouăle în același recipient 

Ce-i drept, când te grăbești, este destul de simplu să spargi ouăle pentru omletă într-un singur bol. Dar asta ar putea fi o acțiune greșeală, deoarece riști să rămână bucăți de coji în recipient și îți va fi mult mai greu să le scoți ulterior din bol.

Pentru a evita acest risc, este bine să spargi ouăle în boluri mici și să le pui într-un castron mai mare, înainte să le gătești. 

Folosești lingura de lemn când amesteci carnea tocată 

De regulă, lingura de lemn se folosește pentru a amesteca orice fel de mâncare, însă când vine vorba de carnea tocată, cel mai bine este să folosești un zdrobitor de carne.

Această ustensilă te va ajuta să separi carnea, așa cum îți dorești, iar preparatul se va găti uniform. Destul de simplu, nu? 

Sursă foto: Shutterstock