Greșeli pe care le poți face foarte ușor când gătești. Le știai?

Până și cei mai experimentați bucătari pot să greșească, iar din erorile lor, noi putem să avem ceva de învățat. Ești pregătit să descoperi cele mai întâlnite greșeli în materie de gătit? 

image

Gătitul poate fi o provocare, deoarece necesită abilități speciale de concentrare și răbdare. În timp ce unele persoane se pricep de minune în bucătărie, altele nu se descurcă atât de bine în artele culinare, deși fac tot posibilul. Așa că, iată care sunt cele mai frecvente greșeli întâlnite în bucătărie! 

Citește și: Greșeli care pot distruge calitatea preparatelor. La ce trebuie să fii atent atunci când gătești 

Gătitul pastelor cu puțină apă 

Pregătirea pastelor pare simplă, însă pentru a obține o porție de paste corectă, este necesar să ții cont de câteva reguli. De pildă, este absolut necesar să folosești o cantitate suficientă de apă. În caz contrar, pastele pot să devină uscate sau să se lipească de oală.

Soluția este extrem de simplă - trebuie doar să adaugi aproximativ patru litri de apă la o jumătate de kilogram de paste nefierte sau să te asiguri că volumul apei o să depășească pastele fierte. 

Sărezi la final?

Și această acțiune este una greșită. Corect este să adaugi sare în preparat pe măsură ce adaugi ingredientele în oală și să guști preparatul, din când în când. Astfel, te asiguri că aroma este uniformă. 

Vezi și: Trucuri de gătit virale pe TikTok care îți pot ușura treaba în bucătărie 

Spargi ouăle în același recipient 

Ce-i drept, când te grăbești, este destul de simplu să spargi ouăle pentru omletă într-un singur bol. Dar asta ar putea fi o acțiune greșeală, deoarece riști să rămână bucăți de coji în recipient și îți va fi mult mai greu să le scoți ulterior din bol.

Pentru a evita acest risc, este bine să spargi ouăle în boluri mici și să le pui într-un castron mai mare, înainte să le gătești. 

Folosești lingura de lemn când amesteci carnea tocată 

De regulă, lingura de lemn se folosește pentru a amesteca orice fel de mâncare, însă când vine vorba de carnea tocată, cel mai bine este să folosești un zdrobitor de carne.

Această ustensilă te va ajuta să separi carnea, așa cum îți dorești, iar preparatul se va găti uniform. Destul de simplu, nu? 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg