Cine este nepoata Reginei Elisabeta a II-a care a lucrat vara trecută pe un salariu modest

20 septembrie 2022   Viață de vedetă

Prințesa Charlotte atrage adesea atenția publicului cu gesturile sale adorabile, dar în familia regală se află încă o tânără care merită să fie cunoscută – Lady Louise Windsor. 

Lady Louise Windsor, în vârstă de 18 ani, este fiica Prințului Edward, Conte de Wessex și a lui Sophie, Contesa de Wessex. Lady Louise a fost cea mai tânără nepoată a Reginei Elisabeta, iar în prezent este studentă la Universitatea St. Andrews, loc în care vărul ei, Prințul William, a cunoscut-o pe Kate Middleton. 

Citește și: Kate Middleton și Prințul William, căsnicie predestinată. Ce meserii au avut cei doi într-o viață anterioară 

Tânăra începuse studiile chiar cu două zile înainte să afle că bunica ei, Regina Elisabeta, s-a stins din viață și a călătorit rapid la Balmoral pentru a fi împreună cu restul familiei regale. 

Într-un interviu pentru „BBC‟, mama ei, Contesa de Wessex a spus că fiica ei și-a dat târziu seama că bunica ei este regina Angliei. „Pentru ea, regina Elisabeta a fost doar o bunică obișnuită. De fapt, pentru Louise a fost mai mult un șoc. Într-o zi când ne-am întors acasă de la școală m-a întrebat de ce oamenii îi spun că bunica ei este o regină‟. 

S-a născut prematur 

Lady Louise Alice Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor s-a născut la Spitalul Frimley Park din Surrey, Anglia, pe 8 noiembrie 2003, cu o lună mai devreme decât termenul stabilit. Prințul Edward nu a fost alături de Contesa Sophie, când s-a născut Louise, deoarece se afla într-o vizită oficială în Mauritius.

Vezi și: Promisiunea pe care Prințul Charles i-a făcut-o Reginei Elisabeta. O va respecta sau își va dezamăgi mama? 

Lady Louise s-a născut cu esotropie, adică cu o deviație a globului ocular spre interior, afecțiune pentru care a fost operată de mai multe ori, prima oară la doar 18 luni. Acum, după mai multe intervenții, Lady Louise vede perfect, informează „HelloMagazine‟. 

Un lac a fost numit după ea 

În timpul unei vizite în Canada, tatăl său, Prințul Edward, a primit un cadou neașteptat din partea premierului Gary Dowe - un lac botezat după Lady Louise, care avea pe atunci 4 ani și unul după fratele său James, atunci în vârstă de 5 ani. 

S-a angajat într-un centru de grădinărit

Lady Louise este a 16-a în linie la tron, însă vara trecută a lucrat pe un salariu minim, la un centru de grădinărit, la fel ca un alt adolescent. Ea a muncit câteva zile pe săptămână, după ce și-a predat licența în luna iulie. Lady Louise a ajutat la casa de marcat, a servit clienții și a tăiat plante, informează „The Independent‟. 

Un client al centrului de grădinărit, unde a lucrat Louise, a spus: „Știam că este criză, dar nu credeam că voi vedea vreodată un nepot al Reginei lucrând într-un centru de grădinărit‟. Un alt client, care a fost servit de nepoata Reginei, a mărturisit: „Nu-mi venea să cred că este Lady Louise, a trebuit să mă uit de două ori la ea‟. 

Nu se știe cu cât a fost plătită Lady Louise, însă salariul minim pentru tinerii de 18 ani este, în prezent, de 6,83 lire sterline, pe oră. 

Sursă foto: Pinterest  

Mai multe