Orlando Bloom, la un pas să rămână în scaun cu rotile. Cum şi-a revenit?

14 octombrie 2022   Viață de vedetă

Un actor care a ales să apară adesea în filme solicitante din punct de vedere fizic, Orlando Bloom a devenit faimos după rolurile din „Pirații din Caraibe‟ și „Stăpânul inelelor‟. Nimeni nu şi-ar da seama că a suferit un accident care l-ar fi putut lăsa imobilizat în scaunul de rotile acum aproape 25 de ani.

Recent, actorul Orlando Bloom a vorbit pentru prima dată despre accidentul pe care l-a suferit în trecut. „Timp de patru zile m-am confruntat cu ideea de a trăi într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieții‟, a spus el. A dezvăluit cum a supraviețuit uneia dintre cele mai întunecate perioade din viața lui.

Şi-a zdrobit coloana vertebrală

În preajma anului 1998, escalada o conductă de scurgere care ducea la o terasă de pe acoperiș când a căzut de la mare înălțime. În vara anului trecut, Bloom a distribuit pe Instagram o fotografie cu el însuși pe bicicletă după accident şi mesajul: „Acela eram eu, în aparatul de spate, în jurul anului 1998, la aproximativ trei luni după ce am căzut trei etaje și mi-am zdrobit coloana vertebrală, scăpând de moarte și paralizie. Sunt recunoscător în fiecare zi pentru membrele mele care îmi permit să-mi depășesc limitele și să-mi trăiesc viața‟.

Vezi și: Ei au văzut moartea cu ochii! Vedete care au căzut cu avionul

A povestit cum şi-a revenit fizic și psihic

Pe 10 octombrie, actorul s-a asociat cu UNICEF și a postat pe pagina sa de Instagram un videoclip lung în care a vorbit în detaliu despre accidentul său din 1998: „Când aveam 19 ani mi s-a spus că s-ar putea să nu mai merg niciodată. A fost una dintre cele mai întunecate perioade din viața mea. Așa am trecut prin asta‟.

Cu aceeaşi ocazie, a vorbit despre modul în care a reuşit să depăşească acea perioadă neagră. Din fericire, măduva spinării i-a rămas intactă. „Lunile de după cădere au fost o perioadă destul de grea. Fiind o persoană foarte activă, m-am simțit brusc restricţionat și am avut de suferit dureri mari‟, a mărturisit actorul.

A descris şi cum a decurs procesul de vindecare plin de provocări fizice şi mentale. „Accidentul mi-a dat timp să mă gândesc la viața mea, să văd ce a fost bun și grozav în viața mea... Cu sănătatea mentală a fost provocator, pentru că nu este ceva ce se vede‟. El a subliniat că este foarte important să comunice cu ceilalţi.

Citește și: George Clooney, convins că avea să moară în accidentul de motocicletă din 2018. Şocul pe care l-a avut în acea zi

Bloom este ambasador UNICEF din anul 2009. În februarie, a mers în Moldova pentru a vorbi cu refugiații din Ucraina, ca reprezentant UNICEF. În anul 2012, actorul a mai vizitat și tineri din Cape Town, Africa de Sud.

FOTO: Shutterstock

Mai multe