Cum să-ţi usuci mai repede rufele proaspăt spălate

28 octombrie 2022   Casă și Grădină

Vremea mai rece şi umedă face mai dificilă uscarea rapidă a rufelor. Dacă nu ai un uscător la care să recurgi, află că există şi alte opţiuni pe care le poţi lua în considerare.

Pentru a limita costurile cu energia în cazurile în care este posibil, învaţă cum să usuci rapid hainele. Urmează aceste cinci sfaturi pentru a-ţi reduce timpul de uscare a rufelor!

Timpul exact necesar pentru ca hainele să se usuce la aer depinde de o serie de factori, inclusiv de căldura, umiditatea din casă și de tipul de material din care sunt făcute hainele. În general, durează cateva ore pentru a usca hainele în interior dacă este cald. Țesăturile mai ușoare, ca bumbacul, se usucă de obicei mai repede decât cele mai grele, ca denimul. Dacă încăperea este foarte umedă, poate dura mai mult până se usucă. Dacă usuci hainele fără uscător, ai putea folosi un ventilator pentru permite circularea aerului și accelerarea procesului de uscare.

Ia un dezumidificator

În încercarea de a usca rufele mai repede, te-ar putea ajuta un dezumidificator. Când usuci hainele în interior, umiditatea creşte. Cum, în sezonul rece, nu poţi menţine ferestrele deschise prea mult timp, un dezumidificator va ajuta la uscarea mai rapidă a hainelor.

Citeşte şi: 5 greşeli pe care le faci când îţi speli hainele

Aeriseşte mai des

O altă metodă de a grăbi uscarea rufelor proaspăt spălate este să le întinzi cât mai aproape de fereastre, eventual într-un balcon unde poţi lăsa geamurile deschise o vreme mai îndelungată decât în interiorul casei. Nu pune prea multe haine la spălat sau în acelaşi loc în care le usuci. Lasă puţin spaţiu între ele şi întoarce-le la câteva ore, dacă le pui pe uscător pliabil.

Usucă rufele în camere cu trafic redus

Ai putea crede că în camerele cu trafic intens, precum bucătărie, căldura suplimentară va usca hainele mai repede. Din păcate, se petrece exact opusul. Mai mult poate apărea igrasia. Alege încăperile cele mai puţin circulate, ca balcoanele. Poţi folosi suporturi de uscare montate pe perete sau frânghii retractabile.

Vezi şi: De ce nu trebuie să foloseşti balsam de rufe când speli hainele bebeluşului şi cum le cureţi corect

Nu aştepta prea mult după spălare pentru a le întinde

Te numeri printre cei care aleg să lase rufele în maşina de spălat dacă nu mai au energie să le întindă după terminarea programului? Atunci, e posibil ca hainele tale să se usuce într-un timp mai lung. Evită să le laşi prea mult în maşina de spălat sau în ligheanul pentru rufe spălate! Vor prinde un miros neplăcut şi favorizezi apariţia mucegaiului.

FOTO: Pixabay

Mai multe