Vrei să poți să te bucuri de haine tale mai mult timp? Iată ce poți face pentru a avea grijă de ele

Hainele cumpărate sunt o investiție care poate ajunge la o sumă ridicată, de aceea deteriorarea și schimbarea lor frecventă poate fi costisitoare.

image

În mod natural dacă vrei să arăți bine și stilată vei investi în haine de o calitate superioară, dar acest lucru nu este suficient. Este important să ai grijă de hainele tale astfel încât să te bucuri de ele cât mai mult timp. Sunt unele mici trucuri care te pot ajuta în acest sens.

6 lucruri la care să fii atentă dacă vrei să te bucuri de hainele tale mai mult timp

1. Mașina de spălat

Presupunând că cel mai mult folosește mașina de spălat pentru a-ți curățarea hainelor, ar trebui să te asiguri că aceasta funcționează în parametri normali. În cazul în care de multe ori hainele îți sunt deteriorate, verifică dacă nu ai mici defecțiuni în cuvă. Ideal ar fi să ai o mașină de spălat cât mai profesională și performantă. Poți verifica noile modele pe altex.r

2. Spălarea hainelor

În mod normal, hainele trebuie spălate conform indicațiilor de pe etichetă. Deși se întâmplă frecvent să nu urmărești aceste indicații în mod exact din cauza diversificării de materiale care sunt puse împreună la spălat, totuși ar trebui să le speli la o temperatură cât mai joasă. Totodată încearcă să folosești programele speciale acolo unde este cazul.

3. Verificarea hainelor înainte de spălare 

Înainte de a pune hainele în cuvă ar trebui să verifici buzunarele înainte. Dacă din greșeală va rămâne un șervețel cel mai probabil se va dezintegra și îți va lăsa urme pe alte țesături, iar o monedă sau orice alt obiect mai rigid poate să afecteze țesătura hainelor. În cazul pantalonilor sau bluzelor cu fermoar ar fi bine să închizi fermoarul și să întorci pe dos articolul de îmbrăcăminte înainte să le speli.

4. Uscarea hainelor 

Pentru protejarea hainelor ar fi indicat să nu folosești un uscător. Pe lângă faptul că o mașină de spălat care are încorporată și funcția de uscare folosește resurse suplimentare, aceasta riscă și să afecteze țesătura hainelor tale. Cel mai corect mod de a usca hainele ar fi la aer curat.  Iarna probabil nu vei avea această posibilitate, dar le poți așeza pe umerașe și să le agăți unde ai spațiu pentru a se usca în mod natural. 

5. Aranjarea hainelor 

Ordonarea hainelor în dulap nu ar trebui să fie un lucru făcut la întâmplare.  Puloverele și hainele din material elastic ar trebui să fie împădurite și aranjate pe rafturi deoarece dacă le pui pe umerașe, în timp, acestea se vor lărgii. În momentul în care împături hainele ideal ar fi să le împături după cusături pentru a nu se rămâne cute urâte, mai ales dacă preferi să le calci înainte. Hainele din material mai moale și rochiile ți le poți aranja pe umerașe. Cel mai bine ar fi ca acestea să fie de lemn deoarece sunt mai prietenoase cu materialele hainelor tale. 

Hainele pe care le ai reprezintă o parte din tine. Oricât de mult îți place să mergi la cumpărături și să-ți reînnoiești garderoba, cel mai probabil îți vei cumpăra doar hainele care îți plac foarte mult și în care te simți confortabilă. De aceea este firesc să încerci să ai grijă de ele cât mai mult timp. Acest lucru poate presupune un proces mai îndelungat de a-ți spăla și pregăti hainele, dar pe termen lung merită. 

Sursa foto: Unsplash.com