Ceaiul picant care accelerează metabolismul şi topeşte grăsimile din talie
Menținerea unui nivel scăzut de grăsime abdominală este benefică pentru sănătatea ta. Te ajută ceaiurile picante.
Grăsimea din zona abdominală, numită şi viscerală, este stocată pentru a proteja organele vitale. Aşadar, aceasta este necesară. Cu toate acestea, s-a demonstrat că un exces de grăsime abdominală poate crește riscul de boli de inimă și diabet.
Una dintre cauzele majore ale îngroşării stratului de grăsime abdominală este dieta bogată în grăsimi. De aceea, modificarea dietei este primul pas pentru a slăbi. O astfel de schimbare ar putea fi adăugarea unor băuturi calde şi picante în rutina zilnică. Potrivit Express.co.uk, cercetătoarea Jen Williams a recomandat ceaiul de ardei iute.
Ardeiul iute te ajută să slăbeşti
Secretul acţiunii ardeiului iute, fie şi sub formă de ceai, este un compus numit capsaicină. Multe dintre beneficiile pentru sănătate atribuite ardeiului iute sunt legate de această substanţă care reduce pofta de mâncare exacerbată şi stimulează procesul de ardere a grăsimilor. „S-a descoperit că această plantă reduce pofta de mâncare și stimulează metabolismul, ambele ajutând la pierderea în greutate. Studiile și dovezile anecdotice indică faptul că susbtanţa numită capsaicina reduce durerea atunci când este aplicată pe piele și poate avea utilizări mai largi pentru sănătate. Ceaiul de ardei iute urmează o idee similară ceaiului de ghimbir. Folosești un condiment obișnuit într-un mod nou”, a declarat Jen Williams.
Prin creşterea temperaturii corporale, ardeiul iute stimulează metabolismul. În acest fel, sunt arse mai multe calorii. Pune-l la supe, în sosuri şi diverse mâncăruri.
Datorită capsaicinei, substanţă care îi dă iuţimea, ardeiul iute reduce durerile articulare, deoarece are efect antiinflamator. Este benefic şi pentru digestie şi prevenirea infecţiilor.
Te-ar mai putea interesa: Vrei să slăbeşti sănătos? Accelerează arderea grăsimilor! Te învaţă Anca Alungulesei
Ce alte mirodenii sporesc arderea grăsimilor
Turmericul
Topeşte grăsimile mai uşor cu ajutorul turmericului, potrivit unui studiu realizat în anul 2009 la Universitatea Tufts din Boston, SUA. La această cercetare au fost folosite două grupuri de cobai. Unul a primit turmeric, iar celălalt nu. Primul grup a slăbit mai mult decât celălalt. Oamenii de ştiinţă au găsit şi explicaţia: turmericul este un condiment care crește temperatura corpului, ceea ce stimulează metabolismul.
Scorţişoara
Despre scorțișoară se ştie că reduce pofta exagerată de mâncare, dar face mai mult decât atât. Menţine controlul asupra nivelului de zahăr din sâng şi ajută la instalarea senzaţiei de saţietate mai repede după ce începi să mănânci. Pune scorțișoară peste cerealele integrale pe care mănânci dimineaţa, în iaurt, cafea sau ceai. Este un adaos excelent şi pentru carne de pasăre.
Schinduful
Un condiment utilizat în bucătăria indiană, în mâncărurile din Africa de Nord și Orientul Mijlociu, schinduful scade pofta de mâncare, poate stimula insulina și încetini absorbția zaharurilor în stomac, ceea ce menţine la niveluri normale glicemia la persoanele cu diabet. Ca supliment alimentar, semințele de schinduf sunt folosite în diabetul zaharat şi pentru reducerea colesterolului rău. Pun un vârf de cuţit de schinduf în iaurtul simplu sau la o salată cu castraveți și ardei gras roșu.
Vezi și: Fulgi sau lapte de ovăz în cafea? De ce să adaugi zilnic?
Ghimbirul
Cu aceleași proprietăți de ardere a grăsimilor ca turmericul și ardeiul iute, ghimbirul ar trebui să nu-ţi lipsească din dietă. Îl poţi folosi proaspăt, ras peste cartofii natur cu pește, în salate sau ceaiuri. Asemănător cu scorţişoara, ghimbirul ajută la păstrarea zahărului din sânge la un nivel normal, ceea ce înseamnă că poate ajuta la prevenirea creșterii nivelului de glucoză după o masă bogată în zahăr sau carbohidrați.
FOTO: Shuuterstock